irenaw nemá fotku

irenaw

«1 2 ...6 »

Tekvicové mafiny Tekvicové mafiny Vaše

prevoňajú celý byt :-)

Jablká s orechami Jablká s orechami Vaše

jablkovanie... nerecept ;-)

Cestoviny s tekvicou (fotorecept) Cestoviny s tekvicou (fotorecept) Vaše

Rúru dáme vyhrievať na 180°C. Dáme variť vodu na cestoviny, osolíme ju. Cesnak ošúpeme a posekáme na drobno. Posekáme aj čili papričku. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Cesnak, čili a slaninu dáme do širšieho hrnca a na miernom ohni opekáme, kým slanina nepustí tuk a trochu sa neopečie.

Pečeň na jablkách Pečeň na jablkách Vaše

Upečie sa to samo a súčasne s prílohou... :-)

Cícerová krémová polievka Cícerová krémová polievka Vaše

Čo napísať... sýta a zahreje :-)

Citrónový krém Citrónový krém Vaše

jednoduchý a dokonalý...

Pečená plnená tekvica hokaido (fotorecept) Pečená plnená tekvica hokaido (fotorecept) Vaše

K surovinám: tri tekvice boli celkom malé, asi ako menší pomaranč, štvrtá bola veľká, asi ako žltý melón, cibuľa bola malá, rascu som podrvila.

Cviklovo-slnečnicová nátierka Cviklovo-slnečnicová nátierka Vaše

no dobre, možno je skôr zimná, ale ja konzumujem cviklu aj v lete ;-)

Cuketa ako dezert 2 Cuketa ako dezert 2 Vaše

cuketománia... :-)))

Cuketovo-avokádová nátierka Cuketovo-avokádová nátierka Vaše

odľahčená letná verzia...

Cuketová omeleta (fotorecept) Cuketová omeleta (fotorecept) Vaše

rýchlo a jednoducho... a dobre :-)

Cuketa ako dezert Cuketa ako dezert Vaše

začalo to minulé leto...pokračujem ;-)

Šalát s feniklom a stonkovým zelerom Šalát s feniklom a stonkovým zelerom Vaše

za svet neviem, ako ho nazvať, vypísať všetky zložky asi nie, vyhrali tie najvýraznejšie ;-)

Slovenská ryža s fazuľou a pečenou paprikou Slovenská ryža s fazuľou a pečenou paprikou Vaše

Chystala som suroviny na iný recept. Ako vždy, uvarila som viac fazule a upiekla viac cesnaku... ;-)

Zelerové hranolky Zelerové hranolky Vaše

Do hrnca dáme variť vodu. Toľko, aby sa v nej dali povariť nakrájané hranolky. Vodu dôkladne osolíme. Z veľkého citróna vylisujeme šťavu.

Krkovička na mlieku Krkovička na mlieku Vaše

Krkovičku nakrájame na rezne a naklepeme. Čili papričky posekáme na drobno /nešetríme, mlieko časť štipľavosti stiahne/. Do nádoby navrstvíme krkovičku, každú vrstvu posypeme kúskami papričky. Mäso dobre utlačíme a zalejeme studeným mliekom len tak, aby bola krkovička zakrytá. Nádobu dobre uzatvoríme. Necháme v chladničke 24-48 hodín.

Špaldové rezance s mascarpone a krevetami Špaldové rezance s mascarpone a krevetami Vaše

Zo surovín na rezance vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak pridáte do cesta bazalku, posekajte ju na drobno. Bude treba primiesiť trochu múky, bazalka pustí vlhkosť. Nič sa nestane, ak ju do cesta nedáte, to si len tak vymýšľam, aby neboli ako z obchodu ;-). Cesto necháme odpočinúť pod miskou 20-30 minút. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na tenko a necháme chvíľu obschnúť. Nakoniec nakrájame rezance, ponatriasame a necháme odpočívať na doske. Dáme variť vodu, ktorú poriadne osolíme. (Niekedy dám do vody vyvariť kúsok morskej riasy - verzia bez mascarpone.)

Karamelizovaná cibuľa Karamelizovaná cibuľa Vaše

V širokej rajnici rozohrejeme olivový olej a maslo. Vsypeme na kolieska pokrájanú cibuľu. /Alebo polkolieska, to sa ľahšie krája ;-)./ Pomaly opekáme, až kým nie je cibuľa zlato-hnedá. Môže to trvať tak 45 minút.

Ražno-pšeničné bosniaky s cícerom Ražno-pšeničné bosniaky s cícerom Vaše

domáci experiment k diskusii drevorubačský chlieb...


«1 2 ...6 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist