Špaldové rezance s mascarpone a krevetami

irenaw - fotkairenaw, 30. mája 2013
Špaldové rezance s mascarpone a krevetami
Foto: irenaw
4-6
porcie
60 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

rezance:
300 g
3 ks
1/2 šálky
okrem toho:
1 PL
1/4 šálky
podľa chuti
1/2 šálky
300 g
2 strúčiky
1 ks
1 PL
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zo surovín na rezance vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak pridáte do cesta bazalku, posekajte ju na drobno. Bude treba primiesiť trochu múky, bazalka pustí vlhkosť. Nič sa nestane, ak ju do cesta nedáte, to si len tak vymýšľam, aby neboli ako z obchodu ;-). Cesto necháme odpočinúť pod miskou 20-30 minút. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na tenko a necháme chvíľu obschnúť. Nakoniec nakrájame rezance, ponatriasame a necháme odpočívať na doske. Dáme variť vodu, ktorú poriadne osolíme. (Niekedy dám do vody vyvariť kúsok morskej riasy - verzia bez mascarpone.)

  2. 2

    Krevety olúpeme, necháme iba chvostíky. Cesnak očistíme a pokrájame na plátky. Čili pokrájame na drobno. V panvici rozohrejeme olej s maslom. Vsypeme krevety, cesnak a čili a opekáme do zružovenia. Pred odstavením pokvapkáme citrónom. (Ak máte predvarené krevety, stačí len prehriať.)

  3. 3

    Medzitým rezance uvaríme v osolenej vode. Trvá to krátko, asi 2-3 minúty. Scedíme a dáme do misy. Pridáme mascarpone, trochu vývaru z cestovín a posekanú bazalku. Premiešame. Navrch nasypeme krevety a pridáme aj výpek z panvice. Premiešame alebo aj nie. Necháme chvíľu odpočinúť a podávame.

  4. 4

    Pre "anti-kreveťákov" odoberieme časť cestovín pred pridaním kreviet, preto to mascarpone, je to dobré aj takto. Alebo čisté rezance posypeme makom a polejeme čerešňovou omáčkou...

Diskusia k receptu

nonna
Toto je akurát pre mňa, aj lákavo a pekne vyzerá, ukladám do KK!
marianne
krasny recept ako vzdy,pre mna ako stvoreny...spaldovky sa nakoniec podarili ci nie? az viem ci ich tu este davat:-)
afataga
nadhera, trafila si moje chute, keby som vedela co kuchtis, hadam aj pridem na obed :-)
irenaw
ďakujem za komentáre :-) @marianne len daj, najlepšie aj s fotkami :-). asi som robila chybu, že som dávala veľa celozrnnej, toto bolo celkom o inom, oveľa lepšia spolupráca. @afataga nabudúce píšem TS kým zamiesim ;-)
mariamka
irenka .. som zabudla napisat, velmi sa mi to paci.. to si spravim tak sukromne sama pre seba.. a mojim bachnem klobasu :))
afataga
posli mi na seba mail ak sa nenaplni, ja mam maila v profile




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia