Foto: irenaw
zo surovej špargle, krehký a šťavnatý...
Suroviny
Šalát: | |
500 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Zálievka: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na dochutenie: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
50 g |
|
50 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Píniové oriešky opečieme na sucho a necháme vychladnúť. Malé kocky slaniny opečieme na sucho a necháme vychladnúť na obrúsku. Pre hladnejších opečieme pár hrianok na sucho. Môžeme ich zľahka potrieť cesnakom. Tiež ich zatiaľ odložíme bokom.
- 2
Špargľu opláchneme. Zrežeme konce a ošúpeme. Očistenú špargľu si položíme na podložku, pridržíme za hlavičku a škrabkou na zeleninu "naškrabkáme" po dĺžke celú špargľu na tenké plátky. Ak máme dosť vnútornej sily, dáme aj všetky hlavičky do šalátu. V opačnom prípade minimálne každú druhú zjeme :-)))
- 3
Paradajky umyjeme a nakrájame na polovice alebo štvrtiny. Pridáme ku špargli. Šalotku očistíme, nakrájame na polmesiačiky a pridáme ku špargli. Pridáme aj lístky citrónovej bazalky a všetko zľahka poprehadzujeme.
- 4
Suroviny na zálievku miešame, kým nie je hustá, hladká a lesklá.
- 5
Na tanier dáme šalát, pokvapkáme zálievkou, osolíme a okoreníme. Posypeme píniovými orieškami a slaninou. Navrch dáme pár poriadnych hoblín syra. A už len dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu