Špargľový šalát

irenaw - fotkairenaw, 19. mája 2013
Špargľový šalát
Foto: irenaw

zo surovej špargle, krehký a šťavnatý...

Suroviny

Šalát:
500 g
250 g
1 ks
podľa chuti
Zálievka:
1 PL
1 PL
1 PL
Na dochutenie:
podľa chuti
podľa chuti
Okrem toho:
50 g
50 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Píniové oriešky opečieme na sucho a necháme vychladnúť. Malé kocky slaniny opečieme na sucho a necháme vychladnúť na obrúsku. Pre hladnejších opečieme pár hrianok na sucho. Môžeme ich zľahka potrieť cesnakom. Tiež ich zatiaľ odložíme bokom.

  2. 2

    Špargľu opláchneme. Zrežeme konce a ošúpeme. Očistenú špargľu si položíme na podložku, pridržíme za hlavičku a škrabkou na zeleninu "naškrabkáme" po dĺžke celú špargľu na tenké plátky. Ak máme dosť vnútornej sily, dáme aj všetky hlavičky do šalátu. V opačnom prípade minimálne každú druhú zjeme :-)))

  3. 3

    Paradajky umyjeme a nakrájame na polovice alebo štvrtiny. Pridáme ku špargli. Šalotku očistíme, nakrájame na polmesiačiky a pridáme ku špargli. Pridáme aj lístky citrónovej bazalky a všetko zľahka poprehadzujeme.

  4. 4

    Suroviny na zálievku miešame, kým nie je hustá, hladká a lesklá.

  5. 5

    Na tanier dáme šalát, pokvapkáme zálievkou, osolíme a okoreníme. Posypeme píniovými orieškami a slaninou. Navrch dáme pár poriadnych hoblín syra. A už len dobrú chuť :-)

    Špargľový šalát - obrázok 5

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: