Slovenská ryža s fazuľou a pečenou paprikou

irenaw - fotkairenaw, 9. júla 2013
Slovenská ryža s fazuľou a pečenou paprikou
Foto: irenaw

Chystala som suroviny na iný recept. Ako vždy, uvarila som viac fazule a upiekla viac cesnaku... ;-)

Suroviny

1 šálka
1 šálka
1 PL
3 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    K surovinám: množstvo slovenskej ryže je v surovom stave, fazuľa je vopred uvarená, cesnak je vcelku upečený v rúre, vytlačený zo šupiek a rozotretý na pastu.

  2. 2

    Farebnú hrubostennú papriku upečieme na sucho do mäkka (na platničke na sporáku alebo na panvici). Ihneď vložíme do vrecka a uzatvoríme. Necháme zapariť a vychladnúť.

  3. 3

    Dáme variť asi trištvrte litra vody (neminie sa všetka, odhad).

  4. 4

    V širokom hrnci zohrejeme olej a vsypeme slovenskú ryžu. Opečieme do zlatista, miešame. Zalejeme vriacou vodou tesne nad slovenskou ryžou a varíme na miernom plameni odokryté. Osolíme. Keď je voda vsiaknutá, ochutnáme, zas prilejeme vriacu vodu a počkáme, kým vsiakne. Miešame málo a zľahka. Zvyčajne 2x pridávam vodu. Keď je slovenská ryža uvarená na skus, vypneme a zakryjeme pokrievkou. Necháme 15 minút zakryté dôjsť.

  5. 5

    Papriky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na malé kúsky.

  6. 6

    Pokrájanú papriku, scedenú uvarenú fazuľu a pastu z pečeného cesnaku primiešame k slovenskej ryži. Na tanieri posypeme bylinkami.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
peceny cesnak, varena fazula.. nieco mi to pripomina :) @iren chutne jedlo si ukuchtila, tarhonu milujeme, peceny cesnak a fazula je super kombinacia a pecena paprika , mnam :) a este to aj pekne vypada :))
Veľmi chutná kombinácia, milá @irenaw - vhodná ako hlavné jedlo i ako "prostá" príloha! Možťno je to chyba mojich "sivovlasých" očí ale na hlavnom obrázku vidím "slovenskú ryžu = orzo" a nie tarhoňu! Za prípadný omyl sa Ti vopred ospravedlňujem! Rozhodne Tvoju prácu vysoko oceňujem!
milý @sracz tvoje oči iste dobre vidia :-) ja nikdy neviem, ktoré je ktoré, aj si myslím, že to tuším a vidíš, dala som to zas naopak. poprosím redakciu o nápravu. vďaka za nakuknutie ;-)
Krásne si to vymyslela Irenka. Chutné ľahké letné jedlo. Na tej cestovine nezáleží či sú to guličky , šulčeky , alebo niečo iné, chuť ostane aj tak výborná.
jooj @irenka pekny a pritom jednoduchy a chutny recept..ryzu vymenim za tmavu basamati...ten peceny cesnak tam pasuje vyborne...ani nevies ako ma lakalo napisat nieco trefnejsie:-))))
Myslím, že tarhoňa a slov. ryža je jedno, čo sa týka chuti, len tvar je iný. Obe mám rada s mäsom na šťave a k tomu kyslé ( uhorku....).

Pridaj komentár k receptu: