Foto: irenaw
Chystala som suroviny na iný recept. Ako vždy, uvarila som viac fazule a upiekla viac cesnaku... ;-)
Postup
-
1
K surovinám: množstvo slovenskej ryže je v surovom stave, fazuľa je vopred uvarená, cesnak je vcelku upečený v rúre, vytlačený zo šupiek a rozotretý na pastu.
- 2
Farebnú hrubostennú papriku upečieme na sucho do mäkka (na platničke na sporáku alebo na panvici). Ihneď vložíme do vrecka a uzatvoríme. Necháme zapariť a vychladnúť.
- 3
Dáme variť asi trištvrte litra vody (neminie sa všetka, odhad).
- 4
V širokom hrnci zohrejeme olej a vsypeme slovenskú ryžu. Opečieme do zlatista, miešame. Zalejeme vriacou vodou tesne nad slovenskou ryžou a varíme na miernom plameni odokryté. Osolíme. Keď je voda vsiaknutá, ochutnáme, zas prilejeme vriacu vodu a počkáme, kým vsiakne. Miešame málo a zľahka. Zvyčajne 2x pridávam vodu. Keď je slovenská ryža uvarená na skus, vypneme a zakryjeme pokrievkou. Necháme 15 minút zakryté dôjsť.
- 5
Papriky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na malé kúsky.
- 6
Pokrájanú papriku, scedenú uvarenú fazuľu a pastu z pečeného cesnaku primiešame k slovenskej ryži. Na tanieri posypeme bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu