Foto: irenaw
rýchlo a jednoducho... a dobre :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Včera večer dáme tučný biely jogurt do plátienka a necháme v chlade odtiecť. Tento krok si všímajte len v prípade, že doma robíte podobné vylomeniny. Inak postúpte na bod č. 2.
-
2
Dnes, po príchode z práce, dáme rúru vyhriať na 200°C. Nízku zapekaciu formu potrieme maslom a vysypeme strúhankou.
-
3
Odtečený jogurt (ak ste začali pekne od č. 1) alebo originál Lučinu (drvivá väčšina :-D) dáme do misky. Pridáme čierne korenie...
-
4
...cesnak pokrájaný na tenké plátky, jemne nastrúhaný syr, pokrájané sušené paradajky a potrhané bazalkové lístky. Pridáme celé vajcia. Osolíme, ale pozor, tvrdý syr je slaný tiež, tak radšej menej.
-
5
Všetko dôkladne rozmiešame.
-
6
Pridáme cuketu pokrájanú na tenké kolieska, premiešame tak, aby sme všetky kolieska oddelili od seba a premiešali s vajcovou zmesou. Dáme do zapekacej misy a urovnáme.
-
7
Pečieme 25-30 minút, kým to nezačne zlatnúť. Podávame teplé alebo studené. My sme to mali s týmto šalátom: http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovy-salat-s-makom/43117-recept.html. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu