Cviklovo-slnečnicová nátierka

irenaw - fotkairenaw, 8. augusta 2013
Cviklovo-slnečnicová nátierka
Foto: irenaw

no dobre, možno je skôr zimná, ale ja konzumujem cviklu aj v lete ;-)

Suroviny

1 ks
 toľko ako cvikly
3-5 cm
1 PL
1 ks
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Deň vopred uvaríme stredne veľkú cviklu a necháme vychladnúť. Do studenej vody namočíme približne rovnaké množstvo slnečnicových semiačok, ako máme cvikle. V mojom prípade to bolo cca 150 g.

  2. 2

    Cviklu ošúpeme a dáme do mixéra. Semiačka prepláchneme, necháme trochu osušiť a dáme do mixéra. Kúsok čerstvého chrenu postrúhame/pokrájame a pridáme ku cvikle. Pridáme trochu oleja a šťavu z malého citróna.

  3. 3

    Mixujeme do hladka, podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie.

Diskusia k receptu

lacquer
Na víkend vyskúšam, som rovnaký celoročný žrút cvikly a v záhrade sa na mňa už usmieva, narástla krásna.
ola111
@irenaw ,ja takisto jem cviklu celoročne,na akýkoľvek spôsob,že vraj tam je plno železa,mi chudokrvní ľudia hľadáme zdroj kde sa dá,idem si uvariť cviklu :)
mariamka
neviem ci zimna, ale farba je totalne "in" :) najskor som myslela ze su to muffiny s malinovym zele :) musi to chutit delikatne a este aj zdravo
lusinkab
Ja tiez milujem cviklu a ta farba :-) to je az skoda sa do toho pustit.
izabella929
dlho som uvažovala nad týmto receptom...od čoho má tú krásnu farbu, zrejme od chrenu..úplne super-))
irenaw
ďakujem pekne za všetky vaše komentáre :-)
kuchticka
@irenaw , ty si odbornik I na cviklu, ktoru milujem kedykolvek. Ked poeciem chlieb, alebo cokolvek ineho zabalim do staniolovej folie jednu cviklu a potom iba stiahnem kozu (ako u varenej) a mam pochutku. budem uvazovat nad tou natierkou, paci sa mi.
irenaw
@kuchticka :-) tiež si tak povedľa pečiem cviklu a aj inú zeleninu, to je moja najlepšia príloha




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia