Citrónový krém

irenaw - fotkairenaw, 30. septembra 2013
Citrónový krém
Foto: irenaw

jednoduchý a dokonalý...

3-5 minút
príprava

Suroviny

100 ml
3 PL
250 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Do nádoby na šľahanie dáme citrónovú šťavu. Pridáme tri kopcovité PL práškového cukru (množstvo cukru upravíme podľa chuti), mascarpone a nakoniec šľahačku. Všetko spolu vyšľaháme do pevného krému. Stačilo napísať iba predchádzajúcu vetu, ale takto to trochu lepšie vyzerá. Napísať "fotorecept" sa tuším neopovážim ;-))).

    Citrónový krém - obrázok 1
  2. 2

    Aj keď sa to nezdá, dobre drží tvar, takže sa hodí aj na torty. Cez víkend som ním plnila tortu zo 4 vrstiev cesta a 3 vrstiev krému. Dobrú chuť!

    Citrónový krém - obrázok 2
  3. 3

    Z uvedeného množstva je 1000 ml vyšľahaného krému.

Diskusia k receptu

ariela6
pekný kremik ukladam určite ho niekedy využijem
sonulienka
aj ja ho robievam je naozaj vynikajúci.A máš krásnu tortičku.Takúto by som si vždy dala.
afataga
ja moc kremove nemusim, ale tento sa mi celkom paci lebo nie je maslovy a s tym citronom moze byt taky kyselkavy
farbuska
Naozaj vyzerá ako dokonalý. Podobne by sa asi dalo aj so šťavami z iného ovocia.
havino
šľahačka a mascarpone poznám, miešam, šľahám, chuť geniálna, mastnučká, dobručká, ale ochutiť citrónovou šťavou, zas mi rozum zaostal, ja určite vyskúšam aj s piškótami, budú mať zmenu citrónovú, dám kvapky stévie.
ola111
To si mi ulahodila,už mesiac jem iba citronové jogurty,hľadám všetky možné,tak za tento recept ti fakt ďakujem,asi to bude mať podobnú chuť,aspoň si myslím,idem skúsiť:)
eviana
@irenaw , tak presne na toto som celý víkend mala chuť, som to práve teraz zistila... niečo citrónové kyselkavé ľahké krémové sa mi žiadalo.... krása... ukladám, tlieskam, 5* rada dávam :)
3sandra3
výborný krém. Neter bude mať narodky, budem jej piecť tortu, tak vyskúšam tento tvoj krém. Koľko citronov treba na to 1 dcl citr. šťavy?
tiginko
tak toto sa mi veľmi páči Irenka...recept odkladám, hádam sa zíde, keď nebude moja "netolerantná" dcéra doma
mariamka
ulozeny ostarovany, ked na nic ine, tak ho svacnem na piskoty, to musi byt dobrota, taka spomienka na leto,, @iren macherka :)
irenaw
ďakujem všetkým za nakuknutie, milé komentáre, hviezdičky :-) teším sa, že sa vám krém páči. je naozaj svieži. @ola111 tiež pár týždňov pozorujem, že mi chutia citróny viac ako predtým ;-).
irenaw
@farbuska isto aj iné šťavy a možno nielen citrusové, dobrý nápad. @3sandra3 mala som 2 maličké a 1 veľký, ale to je ozaj relatívne, môže byť aj veľký suchší a malý plný šťavy.
irenaw
@ola111 do bieleho jogurtu vyskúšaj toto, úplná bomba ;-) 7 veľkých chemicky neošetrených citrónov nakrájať na polkolieska asi 5 mm hrubé, pridať šálku cukru a šálku vody, povariť 30-40 minút, skladujem v chladničke.

radost
@irenaw
idem ťa prosiť:
môžem i ja skúsiť..??
povaríš a dáš do pohára..čo sa na závit zatvára..??
už nie do pary..?
nech sa mi podarí...
:-)
irenaw
@radost mám to v pohári s viečkom na závit uložené v chladničke, nesterilizujem. tých neošetrených citrónov nemávam naraz veľa, vždy spravím 2-3 poháre 400-500 ml veľké. isto by to šlo aj zavariť, ale neviem, či aj s kôrou. možno by to časom príliš zhorklo. pozriem, ak nájdem zaujímavé, pripnem ti sem. p.s. až mi je čudné odpovedať v próze ;-)
radost
IRENKA
si zlatá..:-!
skúsim z poldávky..
ja sa rada so slovíčkami hrám-tak sa zabávam..
ale - rozumiem aj proze...
nie je to o poze...
:-)))
irenaw
@klara84 asi dosť neskoro, ale predsa. nie je riedky, ešte stuhne, keď natretý koláč necháš postáť ;-). hádam vidno na reze, je tam tak do centimetra krému a nikam neutekal. ale maslo s múčnym základom to nie je, to je fakt.
aleana
Irenka dnes som vyskusala tvoj kremik a je absolutne fantasticky! Pouzila som ho na naplnenie makroniek,velmi dobre tam pasuje lebo makronky su sladke a tento kyselkavy kremik je tam uzasny. Velka vdaka za recept!
janamaria
najprv vyslahat slahacku a zmiesat z maskarpone alebo vliat smotanu ku maskarpone a slahat?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia