Foto: irenaw
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť vodu. Toľko, aby sa v nej dali povariť nakrájané hranolky. Vodu dôkladne osolíme. Z veľkého citróna vylisujeme šťavu.
- 2
1 veľký zeler ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky. Dáme rúru vyhriať na 200°C.
- 3
Do vriacej vody vlejeme citrónovú šťavu a vsypeme zelerové hranolky. Povaríme 5-7 minút. Scedíme a necháme na kuchynskej utierke osušiť.
- 4
Očistený cesnak a čili papričku rozotrieme na pastu a premiešame s olejom. Môžeme pridať aj obľúbené bylinky. Vo veľkej mise premiešame hranolky s ochuteným olejom. Do oleja soľ nedávame, zeler natiahol soľ pri varení. Hranolky rozložíme na plech. Môže byť tesne vedľa seba, ale len v jednej vrstve.
- 5
Pečieme na prostrednom rošte asi 20-25 minút. Podľa veľkosti hranolkov. Preložíme na hornú priečku a zapneme horný ohrev s ventilátorom. Dopečieme ešte cca 7-10 minút, kým hranolky nezačnú červenieť. Takto sa spečú.
- 6
Čili papričkou a cesnakom som nešetrila. Výborne sa hodia k sladkosti pečeného zeleru. Mäsožrúti dostanú komplet obed. Ja som si ich namáčala do jogurtu s čili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
..tá porcia na tanieri vyzerá super, hned by som si dala..a splňa moje stravovacie kritériá :)))
Zeler ako hranolky... ma este nenapadlo. Budem vyskusat. Mam monumentalne :-) po ruke dve hlavy, tak jednu "obetujem" na experimenty.
@afagata - som nejaky nevzdelanec asi. Na co je pre chlapov dobry/zly zeler? Necham sa poucit. Dufam, ze to nie je vo vecsom mnozstve skodlive. = moj pripad - za tyzdem zoze.... zjem tak 1,5 - 2 velke "hlavy" v akejkolvek uprave. Aj surove.
a ozaj to máte vyskúšané ? Je cítiť či to pomáha ? Normálne hranolky napité olejom neznášam , ale tieto vyzerajú suprovo aj chuť môžu mať výbornú . Určite vyskúšam. 88ks hranolkov ti
vyšlo na štyri porcie - 22ks na jednu . Bude to stačiť aby to malo
patričný účinok ????
super recept. zemiakovo-zelerovú kašu robievam (skôr zelerovo-zemiakovú) ale hranolky, to som ešte nepočula. ďakujem za inšpiráciu.
varecha.pravda.sk/recepty/kura-v-lahodnej-marinade/24304-...
tempeh je bezkonkurenčný, kto ho má rád, stačí iba napariť, ani na tuk nemusí ísť