Morčacie stehno na špalde a kapuste

irenaw - fotkairenaw, 22. januára 2013
Morčacie stehno na špalde a kapuste
Foto: irenaw
6-8
porcií
45-60 minút
príprava
85-105 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
250 g
500 g
na ochutenie mäsa:
1 strúčik
1/2 čl
1/2 čl
1 ks
2-3 PL
okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehno vykostíme, očistíme (je len na vás, či necháte kožu). Cesnak a čili papričku prelisujeme, pridáme soľ, koreniny, olej a premiešame. Túto zmes dôkladne votrieme do mäsa a dáme odležať.

  2. 2

    Veľké špaldové krúpy prepláchneme a dáme do hrnca s dvojnásobným množstvom vody. Osolíme a uvaríme pod pokrievkou takmer do mäkka. (Pri týchto veľkých krúpach sa odporúča variť 20-30 minút do chrumkava a 50 minút do mäkka. Nikdy som ich nevarila dlhšie ako 30 minút, ale to je vec vkusu, najlepšie ak ochutnáte).

  3. 3

    Dáme vyhriať rúru na 200°C. Mierne vychladnuté krúpy zmiešame s kyslou kapustou. Zapekaciu misu vymastíme tukom, navrstvíme krúpy s kapustou a navrch uložíme morčacie stehno. Podlejeme asi 1-1,5 dl vody (alebo kapustovej vody, alebo vývaru). Pečieme zakryté 70-90 minút do mäkka. Odokryjeme, mäso otočíme a zapečieme asi 15 minút.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
ďakujem za komentáre :-) @mracik9 tiež som si zvykla ich používať ako prílohu alebo hlavný chod. najmä odkedy som obmedzila bielu ryžu. @lucylee v zdravej výžive určite alebo v Kauflande, tam majú z každej obilniny múku, vločky aj krúpy a tipla by som aj Billu v zdravom kútiku. @frezia68 jačmenné krúpy mám doma rada len ja, ale tieto špaldové mi boli schválené aj pochválené, sú také jemnejšie.
@Irenaw , ja robievam marcacie stehno na kapuste, velmi nam to chuti a pri najblizsej prilezitosti vyskusam tvoj recept, urcite je to velmi chutne, ulozene v kk a dakujem:-)

Pridaj komentár k receptu: