Foto: irenaw
Čo napísať... sýta a zahreje :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
2 ks |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
400 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
môžu byť: | |
|
|
|
|
alebo petržlenová |
|
Postup
-
1
Cícer deň vopred namočíme do studenej vody.
- 2
Na druhý deň rozohrejeme v hrnci ghee. Vsypeme nahrubo podrvenú rímsku rascu a koriander, krátko popražíme. Pridáme pokrájanú šalotku a plátky cesnaku. Opekáme do sklovita. Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler a čili papričku. Opekáme kým zelenina nezačne hnednúť. Vsypeme cícer, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
- 3
Keď je cícer uvarený, všetko rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Pridáme kokosové mlieko a ak treba aj vodu. Osolíme podľa chuti. Necháme prevrieť a odstavíme.
- 4
Na suchej panvici opečieme tenké plátky slaniny a dáme na obrúsok osušiť. Na výpeku opečieme staršie pečivo nakrájané na kocky. Koriandrovú alebo petržlenovú vňať posekáme na drobno. Polievku pred podávaním ozdobíme krutónmi, slaninou a vňaťou. Dobrú chuť :-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ghee je tzv. pretopene alebo prepustene maslo, mozete si ho vyrobit aj doma, napriklad podla tohto receptu:
varecha.pravda.sk/recepty/ghee-prepustene-maslo-fotorecep...
Alebo ho kupite v obchodoch so zdravou vyzivou alebo aj v niektorych supermarketoch.