Cícerová krémová polievka

irenaw - fotkairenaw, 20. októbra 2013
Cícerová krémová polievka
Foto: irenaw

Čo napísať... sýta a zahreje :-)

6-8
porcií
15-20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 PL
1 ks
2-3 strúčiky
1/2 čl
1/2 čl
2 ks
1/4 ks
1 ks
400 ml
podľa chuti
podľa potreby
môžu byť:
 alebo petržlenová

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer deň vopred namočíme do studenej vody.

  2. 2

    Na druhý deň rozohrejeme v hrnci ghee. Vsypeme nahrubo podrvenú rímsku rascu a koriander, krátko popražíme. Pridáme pokrájanú šalotku a plátky cesnaku. Opekáme do sklovita. Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler a čili papričku. Opekáme kým zelenina nezačne hnednúť. Vsypeme cícer, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.

  3. 3

    Keď je cícer uvarený, všetko rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Pridáme kokosové mlieko a ak treba aj vodu. Osolíme podľa chuti. Necháme prevrieť a odstavíme.

  4. 4

    Na suchej panvici opečieme tenké plátky slaniny a dáme na obrúsok osušiť. Na výpeku opečieme staršie pečivo nakrájané na kocky. Koriandrovú alebo petržlenovú vňať posekáme na drobno. Polievku pred podávaním ozdobíme krutónmi, slaninou a vňaťou. Dobrú chuť :-).

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
cícer, moja najobľúbenejšia strukovina...hviezdu za "ghee"(somarina z veľmi teplých krajín) som ti ani nestrhol, tak sa mi páči rcp. aj foto

Pridaj komentár k receptu: