Foto: irenaw
nepotrebuje komentár...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1500 g |
|
3-4 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1-1,5 čl |
|
1-1,5 čl |
|
3-5 strúčikov |
|
1 hrsť |
|
50 g |
|
príloha: | |
1 ks |
|
1-2 PL |
|
3-5 strúčikov |
|
50 g |
|
podľa potreby alebo smotana |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kôru a šťavu z dvoch citrónov dáme do misy. Pridáme kopcovitú lyžicu medu, lyžicu oleja a prelisovaný cesnak. Z tymianu oberieme lístky a tiež pridáme do misy. Pridáme aj podrvené korenie a soľ. Všetko premiešame.
-
2
Kurča rozdelíme na malé porcie a vykostíme. Môžeme kožu nechať alebo odstrániť, podľa chuti. Kúsky kurčaťa dáme do marinády a dobre premiešame. Mäso poukladáme do zapekacej nádoby, polejeme marinádou, ktorá zostala v mise. Zatvoríme pokrievkou a odložíme do chladu. Najlepšie do druhého dňa, alebo aspoň na 2-3 hodiny.
-
3
Na druhý deň nakrájame tretí citrón, alebo dva, na tenké plátky a pokladieme na mäso. Na každé koliesko citróna dáme kúsok masla. Zatvoríme pokrievkou a vložíme do studenej rúry. Zapneme na 200°C a pečieme zatvorené 1 hodinu.
-
4
Odstránime vrchnák a odokryté dopečieme do červena. Občas podlievame výpekom.
-
5
Po vložení kurčaťa do rúry začneme s prípravou prílohy. Tekvicu hokaido dôkladne umyjeme, prekrojíme a odstránime jadierka. Nakrájame na kocky a vložíme do zapekacej nádoby. Pridáme pár strúčikov cesnaku a pofŕkame olejom. Zatvoríme vrchnákom a vložíme do rúry vedľa nádoby s kurčaťom. Upečieme do mäkka. Upečenú tekvicu aj s cesnakom rozmixujeme do hladka s kúskom masla. Podľa potreby pridáme mlieko a osolíme.
Určite vyskúšam aj tento podľa tvojho odporúčania. Už sa teším na nedeľu.