Tekvicové mafiny

irenaw - fotkairenaw, 30. októbra 2013
Tekvicové mafiny
Foto: irenaw

prevoňajú celý byt :-)

24
porcií
10-15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

miska suchých surovín:
1 šálka
1 šálka
1 šálka
1 čl
1 čl
1/4 čl
1-2 čl
1/4 čl
1/2 čl
1/4 čl
1/4 čl
miska mokrých surovín:
1 1/2 šálky
1/2 šálky
1/2 šálky
2 ks
môže byť:
1/2 šálky alebo orechy alebo čokoláda




Postup

  1. 1

    K surovinám: Namiesto uvedených korenín môžete pridať 2 1/2 čl svojho obľúbeného korenia na medovníky. Jedno malé maslo 125 g je len o štipku viac ako 1/2 šálky. Cmar možno nahradiť aj mliekom. Prípravu tekvicového pyré nájdete napríklad aj v mojich receptoch.

  2. 2

    Rúru dáme vyhriať na 180°C. Misku suchých surovín premiešame. Mokré suroviny tiež. Suché vsypeme do mokrých a zľahka premiešame, nie dlho, len aby nezostali v hmote suché časti. Mafinové košíčky naplníme do 2/3. Pečieme cca 20 minút, skúsime špáradlom. Cesto postačí na 24 kusov mafinov.

  3. 3

    Čas prípravy uvádzam bez prípravy pyré, to mám vždy v zásobe ;-)

Diskusia k receptu

eviana
Aká krásna voňavá haloweenska inšpirácia tekvičková, vyzerajú krásne a chutne :)
mariamka
hned, ked som ich uvidela, sa mi vybavila vona medovnikov :) zeby som z jablk presedlala na tekvicu? prave mam jednu doma, utesene mufiny a dobre vychutene :)
marianne
som vedela odkial vietor fuka...:-) zidu sa @irenka ,aj by som ich spravila pre seba,ale spaldofka mi dosla a mam rozpecene @energizerove buchty,idem k mame:-D....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia