Pečená plnená tekvica hokaido fotorecept

irenaw - fotkairenaw, 8. septembra 2013
Pečená plnená tekvica hokaido (fotorecept)
Foto: irenaw
6-8
porcií
30-45 minút
príprava
90-120 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
500 - 600 g
1 ks
3 strúčiky
1 ks
1 ks
1 čl
1 čl
podľa chuti
2 - 3 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    K surovinám: tri tekvice boli celkom malé, asi ako menší pomaranč, štvrtá bola veľká, asi ako žltý melón, cibuľa bola malá, rascu som podrvila.

  2. 2

    Tekvice umyjeme. Tri malé pripravíme na plnenie: odrežeme kúsok spodku, aby tekvica rovno stála, odrežeme aj hornú stonku a nakoniec zhora zrežeme asi 1 cm hrubé koliesko, ktoré použijeme ako vrchnák. Vnútro vydlabeme. Veľkú tekvicu rozrežeme na štvrtiny a tiež zbavíme semiačok. Jednu štvrtinu nastrúhame na jemno. Ostatné tri štvrtiny nakrájame na 1 cm široké pásiky.

  3. 3

    Zomelieme pliecko, cesnak, cibuľu a čili papričku. Pridáme jemne nastrúhanú časť štvrtej tekvice, vajce, soľ, rascu a kurkumu. Všetko dôkladne premiešame. Rúru dáme vyhrievať na 200°C.

  4. 4

    Vydlabané tekvice naplníme mäsovou zmesou a priklopíme odrezaným tekvicovým kolieskom. Plnku, ktorá zostala uložíme na hrubý alobal potretý masťou a zabalíme ako salónku. Pod každú tekvicu dáme kúsok masti a uložíme ich ďalej od seba do hlbokého pekáča. Priložíme aj plnku v alobale a podlejeme asi 1 dl vody.

  5. 5

    Pečieme zakryté asi 45 minút. Potom odokryjeme, pridáme pásiky poslednej tekvice, posolíme a okoreníme. Pečieme spolu odokryté ďalších 45 minút. Podávame s hustým jogurtom horúce alebo aj studené.

  6. 6

    Časy sú iba orientačné, všetko závisí od veľkosti a množstva tekvíc.

Diskusia k receptu

tinca
nápaditý recept, podobne robím tekvicu, pridávam aj syr:)
evanaaa
Kedysi som o tejto tekvici nechyrovala, teraz ju poznám vďaka Vareche, len som ju nevidela až donedávna, už ju majú v Kauflande aj v Lídli, len treba niečo vybrať.
ebaka
dobrý nápad na chutné jedlo z hokkaida...určite pripravím ak nás bude doma viac
dandika1
@irenaw hokaido na hoci aky sposob zboznujeme a toto je nieco nove a chutne az budu tekvice tak urobim a potom odpoviem .Vdaka:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia