Šalát s feniklom a stonkovým zelerom

irenaw - fotkairenaw, 9. júla 2013
Šalát s feniklom a stonkovým zelerom
Foto: irenaw

za svet neviem, ako ho nazvať, vypísať všetky zložky asi nie, vyhrali tie najvýraznejšie ;-)

15-20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
Zálievka:
2 PL
2 PL
1 PL
1 PL
podľa chuti

Postup

  1. 1

    Niečo k surovinám: fenikel bol mladý a malý, zeleru bol menší trs (-2 stonky), jablko a kapia boli veľké (kapia nebola v pláne, ale nakoniec sa mi žiadalo niečo farebné...)

  2. 2

    Zeleninu a jablko očistíme a pokrájame na tenké plátky.

  3. 3

    Suroviny na zálievku vymiešame, kým nevznikne emulzia.

  4. 4

    Všetko premiešame, môžeme prisoliť podľa chuti. Hotovo.

Diskusia k receptu

mracik9
a k tomu dobrú do chrumkava opečenú bagetku,perfektná večera :))
mariamka
zaujimavy popis :) to zeleno-cervene cudo vyzera jedlo :) podla mna Salatovy Mis-Mas :)
lusinkab
Nahodou pekne si ho nazvala :-) ja robim fenikel a pomaranc s pridanim cervenej cibule a ciernych oliv ale aj takto si ho viem predstavit. Vyskusame :-)
afataga
priznavam bez mucenia, ze surovy fenikel som este nejedla, vidavam ho v obchode, ale nemam odvahu ho kupit, ze co ak by nam nechutil, tento salat vyzera, ze by sa dal normalne jest :-) dobre ze si tam svacla aj tu kapiu, mala by som sa uz konecne odhodlat
irenaw
@lusinkab nabudúce bude tvoj. inak, držala som v ruke ružový grep, čo myslíš, dalo by sa aj tak?
irenaw
@afataga ťažko odhadnúť, muž ho jedáva so mnou bez problémov, myslela som, že jemu chutiť nebude. dcéra ho nedá do úst, vraj pelendrekové cukríky. ja pelendrekové cukríky neznášam a feniklu sa neviem dožuť ;-) ak sa odhodláš, pohľadaj mladý, malý a svetlý, ten je jemný a chrumkavý.
kabanoska
Irenka - určite to bol grep ?
A čo k tomu šalátu ? Nič ?
Mňa s takýchto šalátov moc nadúva. Ty nemáš problémy ?
irenaw
@kabanoska že ma Marge podozrieva z bočných úmyslov, to beriem, také má kučeravé vlasy, že aj myšlienky jej skučeraveli ;-) ale ty, holubička nežná biela? ale aspoň sa ti ľahšie lieta po takých šalátoch, či? ale vážne, asi som v tomto smere odolná, môžem jesť 5cez9 ráno, večer, v noci. až sa niekedy blbo cítim, keď kamoškám každú chvíľu niekde niečo leží... rýchlo si to zaklopem ;-)
irenaw
@kabanoska k šalátu boli také smiešne malé mäská (predávajú ich pod názvom "bravčové koleno z pliecka") opečené, trochu podliate červeným, krátko podusené... zvyšok červeného sme vypili...
pusta
vynikajúca kombinácia zeleniny i chuťová.
kabanoska
máš pravdu Irenka. Ľahšie sa mi lieta , keď sa mi zapína turbo.
Tie plieckové kolienka môžu byť celkom fajn k tomu.
afataga
s tym pelendrekom si ma uplne zabila, asi ani nebudem skusat
lusinkab
:-) @irenaw urcite by sa dalo vybrat segmenty z grepu,na tenko nakrajat fenikel,cervena cibulka,cerstva mata a este ak mas rada pridat avokado :-) trosku netypicka zmes surovin ale ma to zaujimvau chut
irenaw
óóó @lusi ružové mesiačiky grepu a to všetko k tomu, aj to sa mi páči :-)
martamm
fenikel je vyborny do salatov, da im zvlastnu chut. Skusim ternto zaujimavy salatik :)
tiginko
@irenaw Irenka včera som ho robila, bez kápie a oleja. Je vynikajúci, má netradičnú a veľmi prekvapivú chuť. Tej soli netreba veľa, len trošku na vyzdvihnutie ostatných chutí. Ešte lepší, ako čerstvo urobený k obedu, bol po uležaní. Určite si ho urobíme ešte veľakrát. Ďakujem ti za recept a pozdravujem, dúfam že sa zastavíš :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha