Foto: irenaw
Ak by ste chceli na Veľkú noc mať niečo do ružova ;-).
Postup
-
1
Surovú cviklu ošúpeme a postrúhame na jemno. Do hrnca dáme cviklu a rovnaké množstvo vody. Pomaly varíme na maličkom plameni, kým sa cvikla nerozpadá. Precedíme cez plátno. Pridáme cukor alebo soľ podľa ďalšieho použitia. Cukru zvyknem dať odhadom polovicu množstva šťavy. Soli len 1/2-1 čl. Ďalej varíme do hustoty medu. Čím hustejšia, tým intenzívnejšie farbí. Slaná verzia nebude sirupovitá :-). Necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke. Zdá sa, že vydrží dlho, určite som ju už mala aj viac ako 2 mesiace.
- 2
Na farbenie cesta sa mi toto farbivo neosvedčilo. Výsledok bude zvláštne oranžový, hoci je cesto pred vložením do rúry nádherne ružové. Na krémy, bielkovú polevu, želatínové dezerty a podobné studené pochutiny bude farba taká, ako na úvodnej fotke (kávová roláda je potiahnutá fondánom zafarbeným cviklovou farbou). Pri farbení marcipánu premiešame najprv farbivo s práškovým cukrom na hustú pastu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takáto je moja mienka: krásna roládička ala lienka...:-)
ked farbiť-tak naprírodno-tak je hodno...
varecha.pravda.sk/recepty/ruzove-vanilkove-rezy-s-broskyn...