Foto: irenaw
príprava
Postup
-
1
V širokej rajnici rozohrejeme olivový olej a maslo. Vsypeme na kolieska pokrájanú cibuľu. /Alebo polkolieska, to sa ľahšie krája ;-)./ Pomaly opekáme, až kým nie je cibuľa zlato-hnedá. Môže to trvať tak 45 minút.
-
2
Zvýšime teplotu, pridáme med a opekáme, kým med nezačne karamelizovať. Tentokrát už pod stálym dozorom. Nakoniec pridáme vínny ocot a ešte chvíľu opekáme, kým sa tekutina neodparí. Môže sa použiť aj červený vínny ocot alebo balzamikový ocot, podľa chuti. Ja rada používam jemný biely s pridaným hroznovým muštom. Niekto dáva soľ a niekto nie, mne sa tam trochu soli hodí.
-
3
Necháme vychladnúť. Hotovej cibule sú cca 4 dl. V sklenenej fľaši vydrží v chladničke cca 2 týždne. Ale to je čistá utópia :-).
- 4
...použitie napríklad s maslovou krkovičkou v žemli...
- 4
Diskusia k receptu