Cuketovo-avokádová nátierka

irenaw - fotkairenaw, 26. júla 2013
Cuketovo-avokádová nátierka
Foto: irenaw

odľahčená letná verzia...

4-6
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1-2 PL
1 ks
1/2 ks
2 strúčiky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme a postrúhame na hrubo. V panvici rozohrejeme olej, vsypeme cuketu a opekáme na miernom plameni takmer do mäkka. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zrelé avokádo ošúpeme, odkôstkujeme a v miske roztlačíme vidličkou na kašu. Pridáme citrón a prelisovaný cesnak.

  3. 3

    K avokádu primiešame cuketu a osolíme podľa chuti. Cuketa zjemní chuť avokáda a pridá mu mierne chrumkavú "štruktúru".

Diskusia k receptu

staja
Dobré, vyskúšam. Všetko, čo je cuketové ja môžem. Ďakujem.
myalab
toto vyskusam, to je aky chlebik pod natierkou? Davam hviezdivky :)
nojaadka
@irenaw - skúsila si toto isté niekedy zo surovej cukety? Dá sa to, je to chutné (nemáš šancu spoznať, že cuketa je surová) a ako pridanú hodnotu máš to, že sa "nevarením" zachovajú VŠETKY zdraviu prospešné látky cukety ;-)
Mám pocit, že recept na použitie surovej cukety tu niekde je - myslím, že ako šalát :-)
irenaw
@nojaadka asi myslíš šalát od @boise. mám uložený, plánujem vyskúšať. surovú cuketu jedávame bežne aj všeličo iné, naposledy sme mali odtiaľto šalát s makom, bol vynikajúci. toto bola zas iná verzia, iná štruktúra, nie, že by sme si netrúfli na surovú cuketu ;-).
dadula1
vyborna, chutila nam a este sme si pridali cierne olivy :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia