Foto: irenaw
rýchlo a ľahko :-)
8-10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Suchá zmes: | |
5 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
Zelenina: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
Mokrá zmes: | |
3 PL |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
Na záver: | |
4 ks |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Rúru dáme vyhrievať na 180°C. Okrúhlu koláčovú formu natrieme olejom a vysypeme kokosom.
- 2
Zmiešame všetky prísady na suchú zmes. Karfiol očistíme a pokrájame na malé kúsky. Čili papričku tiež pokrájame na drobno. Zeleninu pridáme k suchej zmesi a opäť premiešame, aby sa rovnomerne obalila. V inej miske premiešame suroviny na mokrú zmes. Pridáme k zeleninovému základu a premiešame.
- 3
Nakoniec ušľaháme sneh z bielkov a zľahka zapracujeme do cesta. Rozotrieme do formy. Vložíme do rúry a pečieme asi 45 minút. Podávame so zeleninou.
- 4
Ešte niečo. Karfiol bol malý a vajcia veľké ;-).
- 5
Ďalšia verzia - hráškový...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu