Krídelka v slaninke
Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať....
Vanilkové mlieko s jahodovou zmrzlinou
Je to recept , ktorý robieva moja dcéra. Má ho vyskúšaný na deťoch , svojich je neodolateľný...
Fritované vajcia
8 vajec uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Kôpor umyjeme a 2 kúsky vňate odložíme na ozdobenie....
Pečienková nátierka
Táto nátierka sa hodí vždy a všade:-)Je výborná a u nás má velký úspech... :-)Dobrú chuť....
Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....
Zeleninový koláč
Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...
Grilovaný mäsový špíz
Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...
Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.
Zeleninové buchtičky
Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...
Pečená smotana (clotted cream)
Pečená smotana (po anglicky clotted cream) sa podáva v Anglicku k drobnému pečivu.
Medový boncík s karí ryžou
Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre. ospravedlňujem...
Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...
Višňový rez
Keďže máme prebytok ovocia a mraznička očakáva další nával, drobné ovocie si hľadalo využitie. Z...
Teplý špargľový šalát
Zemiaky umyjeme, dame na pekač (kto chce može rozkrojit), pridame cherry paradajky, polejeme olivovym olejom, posolíme, pridame...
Moriak plnený mäsom a šampiňónmi
Moriaka zvnútra i zvonka osolíme, naplníme plnkou a zašijeme. Vložíme do pekáča, pridáme olej...
Čokoládová bomba
Včera sme čakali návštevu a tak som skúsila tradičné piškótky s kyslou smotanou, akurát som ich...
Špak kečup
rajčata, cibuli, papriky a chilli papričky pečlivě očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme najemno.
Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...
Pizza teraz v zime
Ja pizzu teda nemusím, ale pre pokoj v rodine sem tam ideme do reštiky na pizzu....
Bazalkovo-citrónový curd
Na svojej obľúbenej ruskej stránke som našla tento zaujímavý recept, musela som ho vyskúšať, pretože...
Veterníky s citrónovou plnkou a citrónovou polevou
Vyhľadávaný zákusok v cukrárňach. Svieža chuť krému aj polevy.
Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...
Koláč s klobásou
Je to netradičný koláč. Vhodní pre návštevy. Obsahuje klobásu a cibuľu. A je mierne...
Zemiakový chlebík so slnečnicou
Keďže cena chleba a pečiva stále rastie aj tu v Čechách a jediný chlebík, ktorý nám...
Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...
Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...
Kurča - rozlúčka s letom
... alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)