S týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala pred desiatimi rokmi. A úspešno som pokonala. Možno, Zobraziť celý popisS týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala pred desiatimi rokmi. A úspešno som pokonala. Možno, keď zdegustujete, zjavia sa Vám sníčky a chúťky nielen na excelentnochutné papaníčka.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 |
|
1 |
|
1 dl |
|
cca 1,0 dl |
|
kúsok |
|
1 stredne veľká |
|
1 veľký |
|
3-4 čerstvá byľky alebo mätový čaj vrecúško 1/3 |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
|
Postup
-
1
V oleji rozmiešame korenie na morky a touto zmesou ponatierame krídla. Dáme aspoň na 6 hodín marinovať do chladničky, kľudne si ich môžeme takto nachystať aj deň vopred. Čím dlhšie sa budú marinovať, tým lepšie.
- 2
Na spodok pekáčika poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, naňu dáme krídelká, podlejeme vínom a upečieme.
- 3
V jogurte rozmiešame solamyl a postupne doň vmiešavame mlieko. Trocha osolíme a primiešame posekanú mätu.
- 4
Na rozpálenom masle chvíľku oprážame posekané orechy nadrobno, potom pridáme pretlačený cesnak, a keď začne voňať, vlejeme jogurtovú zmes. Za miešania počkáme, až zhustne.
- 5
Touto omáčkou prelejeme upečené krídelká. Podávame s jednoducho uvarenou ražou Natural.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu