Kuracie krídelká Sníčkovanie

nonna - fotkanonna, 29. marca 2012

S týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala pred desiatimi rokmi. A úspešno som pokonala. Možno, Zobraziť celý popisS týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala pred desiatimi rokmi. A úspešno som pokonala. Možno, keď zdegustujete, zjavia sa Vám sníčky a chúťky nielen na excelentnochutné papaníčka.

1
porcia
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
1
1 dl
cca 1,0 dl
kúsok
1 stredne veľká
1 veľký
3-4 čerstvá byľky alebo mätový čaj vrecúško 1/3
2 ČL
1 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    V oleji rozmiešame korenie na morky a touto zmesou ponatierame krídla. Dáme aspoň na 6 hodín marinovať do chladničky, kľudne si ich môžeme takto nachystať aj deň vopred. Čím dlhšie sa budú marinovať, tým lepšie.

  2. 2

    Na spodok pekáčika poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, naňu dáme krídelká, podlejeme vínom a upečieme.

  3. 3

    V jogurte rozmiešame solamyl a postupne doň vmiešavame mlieko. Trocha osolíme a primiešame posekanú mätu.

  4. 4

    Na rozpálenom masle chvíľku oprážame posekané orechy nadrobno, potom pridáme pretlačený cesnak, a keď začne voňať, vlejeme jogurtovú zmes. Za miešania počkáme, až zhustne.

  5. 5

    Touto omáčkou prelejeme upečené krídelká. Podávame s jednoducho uvarenou ražou Natural.

Diskusia k receptu

radulienka
Mhm, až sa mi slinky zbiehajú, ale koľkože tam má byť tých orechov, keď v tabuľke je len jeden? A tých krídelok - 2 balíčky či 2 kusy? Zrejme bude treba opraviť. Ale recept nádherný, vďaka!
nonna
Dík Radulienka za ohlas. Orech je len jeden veľký. Stačí. Krídielká dva kusy, dva balíky na jednu porciu by boli ajajaj, tak na mesiac...aspoň pre mňa určite. Mne sa páčila tá Tvoja la Canchanchara. Trochu vľúdnejší večer ako je práve teraz prajem!
radulienka
@nonna , samozrejme aj ja tebe a vďaka za doplnenie, mne by teda dve krídelká nestačili, ale to si môže každý upraviť podľa seba, ja veľmi rada ohlodávam, takže ich potrebujem viac. Maj sa krásne!
jerica
@nonna , recept na krídielka musia prevoňať celým domom,inšpirácia na svete,mäta urobí svoje :-)) páči sa mi , pridám do mojej KK .
maartina
...korenie na morky? ešte som takú zmes korenia v obchode nevidela, čo je obsiahnuté v tejto zmesi? ďakujem
nonna
Díkes @radulienka ešte raz a tiež@jerica za pekný komentár, no a pre@maartina - bohužiaľ, už sáčok z tohto korenia nemám, takže zloženie neprezradím, a keďže som ho už dlhšie ani nepotrebovala kupovať, tak som sa po ňom nezháňala. Treba pozrieť vo viacerých tých väčších obchodoch, dostať rozhodne bolo. Ja len môžem k tomu povedať, že je to veľmi dobre namiešaná zmes, chutná, takže vyrobý skvelú chuť čomukoľvek, kde sa pridá. Všetkým želám inšpiratívnokulinársky víkend!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Aj ja som dnes hľadala to korenie na morky ale nenašla som. Skúsim na kurence. Pokaziť to nemôže.
nonna
@esi Určite nie, a odporúčam to pikant, ak nie ste proti štipľavému.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia