Pohánkové bliny s lososom

Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 28. marca 2017
Pohánkové bliny s lososom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
120 g
1 KL
350 ml
1 KL
1/2 kocky čerstvé
2 ks
50 g
2 PL
100 g
120 g
 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku zmiešame droždie a cukor a necháme vzísť kvások. V miske zmiešame hladkú a pohánkovú múku, soľ, pridáme kvások, vajíčka a roztopené maslo. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút.

  2. 2

    Potom rozohrejeme panvicu na lievance a na oleji pečieme bliny z oboch strán. Po upečení ozdobíme smotanou, lososom a čerstvým kôprom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Receptik sa mi moc paci,som bezlepkarka tak bude cele z pohankovej muky,a viem si to dobre predstavit k nejakej strukovinovej polievke namiesto chleba,ako hlavne jedlo na obed.