Pohánkové bliny s lososom

Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 28. marca 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pohánkové bliny s lososom Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

120 g
120 g
1 KL
350 ml
1 KL
1/2 kocky čerstvé
2 ks
50 g
2 PL
100 g
120 g
 čerstvý
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku zmiešame droždie a cukor a necháme vzísť kvások. V miske zmiešame hladkú a pohánkovú múku, soľ, pridáme kvások, vajíčka a roztopené maslo. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút.

  2. 2

    Potom rozohrejeme panvicu na lievance a na oleji pečieme bliny z oboch strán. Po upečení ozdobíme smotanou, lososom a čerstvým kôprom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist