Pohánkové bliny s lososom
Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 28. marca 2017
z hotela Karpatia*** v Humennom, 28. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku zmiešame droždie a cukor a necháme vzísť kvások. V miske zmiešame hladkú a pohánkovú múku, soľ, pridáme kvások, vajíčka a roztopené maslo. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút.
- 2
Potom rozohrejeme panvicu na lievance a na oleji pečieme bliny z oboch strán. Po upečení ozdobíme smotanou, lososom a čerstvým kôprom.
Tiež bliny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu