Plnená paprika
Plnená paprika

Vegetariánska plnená paprika videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 9. decembra 2021

Na ruby otočená domáca klasika, ktorú v tomto prípade môžeme považovať len za pôvodnú inšpiráciu. Quinoa je bohatá na bielkoviny, takže sa toto jedlo Zobraziť celý popisNa ruby otočená domáca klasika, ktorú v tomto prípade môžeme považovať len za pôvodnú inšpiráciu. Quinoa je bohatá na bielkoviny, takže sa toto jedlo dá považovať za plnohodnotný a vyvážený chod.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
500 ml studená
2 ks veľká
2 PL
1 hrsť
2 ks
1/2 zväzok
1 PL (sladká/údená/štipľavá/kombinácia všetkých)
300 g
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Quinou namoč minimálne na hodinu do 200 ml vody, ideálne až na 6 hodín.

  2. 2

    Papriky umy, rozkroj vertikálne napoly a vydlab ich vnútro. Pomocou čajovej lyžičky sa zbav prípadných bielych vnútorných blán, zachovaj však stonku bez jadrovníka - paprika musí ostať uzavretá, aby z nej neskôr nevytiekla plnka.

  3. 3

    Predhrej rúru na 180 °C. Plech vysteľ papierom na pečenie a ten vymasti vrstvou repkového oleja (1 PL). Polož naň papriky, reznou stranou hore. Z oboch strán ich osoľ a okoreň. Vlož piecť na prvých 20 minút.

  4. 4

    Za tento čas si priprav plnku. Quinou sceď, prepláchni a daj ju variť na sporák v 200 ml čerstvej vody. Priveď do varu, potom stiahni teplotu sporáku na mierne slabú a var 15 minút.

  5. 5

    Slnečnicové semiačka nasucho opraž na panvici, vytiahneš z nich podstatne viac chuti a zároveň dodáš základu na panvici orieškovú príchuť. Cibule ošúp a nakrájaj na malé kocky. Rovnako nasekaj nadrobno vňať, vrchné lístočky si odlož bokom na dozdobenie. Do panvice vlej lyžicu oleja a následne prihoď opražiť cibuľku dozlatova. Osoľ a okoreň.

  6. 6

    Po piatich minútach pridaj do hry opražené semiačka, mletú papriku, petržlenovú vňať a ajvar. Zmes zrieď 100 ml vody. Za stáleho miešania var ďalších 5 minút na miernom ohni a potom primiešaj scedenú uvarenú quinou. Do zmesi následne vyžmýkaj šťavu z citróna, zamiešaj, prípadne dolaď soľou a korením.

  7. 7

    Plnené papriky ostáva už len naplniť - vytiahni ich z rúry, naplň kopcom plnky a vráť zapekať na posledných 10 minút (taliansky kuchár by teraz všetko posypal nastrúhaným syrom, to som len tak poznamenal…). Podávaj s pečivom, či zemiakovou kašou, dozdobené lístkami vňate. Instagram : walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia