Slivkový koláč s kokosom
Aj táto kombinácia u nás chutí. Na dávkovanie surovín som použila moju váhu, ktorá meria aj tekutiny... Môžete použiť tiež odmerkový 250 ml Zobraziť celý popisAj táto kombinácia u nás chutí. Na dávkovanie surovín som použila moju váhu, ktorá meria aj tekutiny... Môžete použiť tiež odmerkový 250 ml hrnček.
Suroviny
Cesto: | |
250 ml |
|
125 ml jemný |
|
125 ml |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
1 ks väčšie |
|
190 ml (3,5 %) |
|
60 ml |
|
Navrch: | |
čerstvé |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Na cesto ručným mixérom vyšľahám tekuté suroviny a po častiach do tekutej zmesi vsypem vopred premiešané sypké suroviny. Zo všetkých surovín vyšľahám jednoliate cesto.
- 2
Cesto vylejem do hlbokého vymasteného a posypaného (alebo vystlaného papierom na pečenie) plechu 20x20 cm, zarovnám. Navrch cesta rovnomerne nasypem na osminy nakrájané čerstvé slivky.
- 3
Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov. Skontrolujem špajľou. Pečte podľa svojej rúry.
- 4
Vychladený koláč posypem práškovým cukrom.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu