Bezlepkové čoko-kokosové kocky fotorecept

katherinkatka - bez fotkykatherinkatka, 10. októbra 2010

Inšpirácia z poľskej bezlepkovej kuchárky A. Cichánskej.

15
porcií
45 minút
príprava
7-10 minút
na 250 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
3 PL
1 ks
50 g
1 ČL
Plnka:
300 ml
1 ks
1 ks
150 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny, fotorecept je z polovičnej dávky.

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme bielka na penu.

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme postupne žĺtka a múčkový cukor a múku

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme na plech. Na spodok dávam papier na pečenie. Upečieme.

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si pripravíme zmes. Rozpustíme v 150 ml teplého mlieka čokoládu.

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyšlaháme zo zvyšného mlieka šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom. Pripravíme si kokos a rozpustenú čokoládu. Trošku čokolády si necháme na ozdobu.

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetky tieto ingrediencie spojíme do kopy. Vznikne nám plnka.

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    1/2 plnky vylejeme na 1/2 prekrojený plát a prikryjeme druhou polovičkou a ešte raz znovu zopakujeme, alebo necháme iba celý plát a navrstvíme celú plnku.

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na vrchu polejeme čokoládou alebo podľa chuti kokosom dozdobíme napr. madľami... Dáme do chladničky stuhnúť.

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tu je foto, ak sme prekrojili jeden plát na polovičku, vznikli nám dve vrstvy.

    Bezlepkové čoko-kokosové kocky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

majkas
tak toto vyskusam najblizsi vikend, vyzera to vynikajuco! mnam
majkas
odskusane, kolacik fakt vyborny aj ked som dala menej kokosu (asi 80g). piekla som v teplovzdusnej rure len na 220st presne 7 min a bolo to akurat:) A pre tych co nemaju radi veeeeelmi sladke, odporucam dat este vrstvu kyselkaveho dzemu do stredu:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia