Mamin zemiakový šalát

marika88888 - bez fotkymarika88888, 19. decembra 2009

Sprevadza ma cely zivot,pripravovala nam ho moja mama len na sviatky.

60-70 minút
príprava

Suroviny

2 kg
2 ks
1 ks
2 ks
2 ks
5-6 ks
1 plechovica




Postup

  1. 1

    Zemiaky,mrkvu,petrzlen,zeler,uvarime,osupeme,pretlacime.Pridame kysle uhorky,kapiu,jablka nakrajane na mensie kusky,hrasok.

  2. 2

    Urobime si majonezu:4cele vajcia dame do mixera,1lyzicu horcice,podla chuti sol,korenie a pri vysokych otackach pomaly prilievame asi 3dl oleja,kym masa nezhustne.

  3. 3

    Zmiesame a nakoniec nalejeme 1 slahacku,salat je lahky a nemusite sa bat o vas zlcnik,tie jablcka tam robia svoje.Dobru chut!!!

Diskusia k receptu

majka36
aj ja tak robím šalátik ,skúsim pridať aj kápiu uvidím
čo to urobí
.tie jablčka šalátik krásne zjemnia.i
bljachamucha
odporučim manželke s jablkami,ja nie som velmi za zemiakovým šalátom,ale ozvem sa ako jej chutil po novom,a príjemné sviatky prajem všetkým
anica
Ja nedávam petržlen ani kapiu, ostatné rovnako, ale pridávam ešte aj posekanú cibuľu - nie veľa. Tie jablká sú naozaj veľmi dôležité, pridávajú šalátu na šťavnatosti a lahodnej chuti. Majonézu som tiež zvykla robiť sama, ale len zo žĺtkov, skúsim dať celé vajcia. A smotanu len pochútkovú kyslú, so šľahačkou sa mi to zdá byť veľmi kalorické.
marika88888
Som rada ze sa vam recept pozdava,mam v rodine zaludkarou takze ziadna cibula ani tazke veci,vrelovam ho odporucam,a tie jablcka maju byt sladkokysle,slahacka to cele zjemni... KRASNE VIANOCE




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia