4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno. Po pol hodine varenia odoberieme penu, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a pridáme aj ryžu.
- 2
Keď zmäknú, prilejeme šťavu z kyslej kapusty a pridáme posekanú petržlenovú a cibuľovú vňať. Keď už je všetko mäkké, polievku odstavíme z ohňa a pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok.
- 3
Ryžu môžeme nahradiť aj haluškami z vajca a múky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu