Mrkvovo-zázvorová polievka

cara - bez fotkycara, 12. februára 2010

Mám veľmi rada polievky a robiť stále zeleninovú klasiku alebo známe polievky ma nebaví, tak vymýšľam svoje.

4-5
porcie

Suroviny

4 kusy
50 g
3 cm
2 kocky




Postup

  1. 1

    Roztopíme bylinkové maslo, ak nemáme pridáme k maslu korenie podľa chuti. Na masle orestujeme na kúsky pokrájaný zázvor- veľkosť podľa chuti, ja robím také, aby boli viditeľné. Po chvíľke pridáme najemno nastrúhanú mrkvu.

  2. 2

    Keď restovaním mrkva zmenší objem podlejeme litrom vriacej vody a necháme vrieť. Keď sa odparí 1/3 vody, podlejeme cca 750 ml vriacej vody a pridáme dve kocky bujónu. ja používam s označením prírodný, nakoľko je menej slaný. Povaríme ešte 5-10min- podľa toho či chceme polievku redšiu alebo hustejšiu.

  3. 3

    Na záver dochutíme soľou- ak niekto potrebuje, mne stačí slanosť z bujónu, poprípade zjemníme kúskom bylinkového alebo obyčajného masla.

Diskusia k receptu

marlen
vyskúšam. a strúhaná sa ešte rýchlejšie uvarí. s tým zázvorom si ju radšej uvaria češi. ja radšej s ďumbierom.
cara
co sa tyka casu- je tam uvedene podla vyslednej hustoty polievky a na odparenie nema vplyv struhana mrkva.. ohladne zazvoru- aj u nas je zazvor spisovny, je to synonymum dumbiera- treba si pozriet slovnik slovenskeho jazyka a az potom kritizovat...
marlen
mám rád túto kombináciu a ďumbier s koreňovou zeleninou a limetkovou šťavou používam aj ako prílohu k mäsám. fajne
cchikung
Môže to byť výborné,už mi polievočka bublá v hrnci.Nemám však bujón,musím teda urobiť so solčankou.Dúfam,že tým nič nepokazím a všetci si pochutnáme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia