Mám veľmi rada polievky a robiť stále zeleninovú klasiku alebo známe polievky ma nebaví, tak vymýšľam svoje.
porcie
Postup
-
1
Roztopíme bylinkové maslo, ak nemáme pridáme k maslu korenie podľa chuti. Na masle orestujeme na kúsky pokrájaný zázvor- veľkosť podľa chuti, ja robím také, aby boli viditeľné. Po chvíľke pridáme najemno nastrúhanú mrkvu.
- 2
Keď restovaním mrkva zmenší objem podlejeme litrom vriacej vody a necháme vrieť. Keď sa odparí 1/3 vody, podlejeme cca 750 ml vriacej vody a pridáme dve kocky bujónu. ja používam s označením prírodný, nakoľko je menej slaný. Povaríme ešte 5-10min- podľa toho či chceme polievku redšiu alebo hustejšiu.
- 3
Na záver dochutíme soľou- ak niekto potrebuje, mne stačí slanosť z bujónu, poprípade zjemníme kúskom bylinkového alebo obyčajného masla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu