Smotanový dezert z chleba a brusníc

Vlado Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 9. mája 2013
Smotanový dezert z chleba a brusníc
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

350 g asi 10 krajcov
250 g
4 PL
1 ČL
4 PL
4 PL
100 g sušené alebo čerstvé
3 PL




Postup

  1. 1


    Chlieb zbavíme kôrky a vymixujeme ho najemno. Upečieme v rúre do chrumkava pri 170 ºC asi 10–15 minút. Po vychladnutí vymiešame s hnedým cukrom.

  2. 2


    Mascarpone zmiešame s mliekom a kyslou smotanou.

  3. 3


    Džem vymiešame s brusnicami (podľa toho, aké máte, dobré sú sušené, sviežejšie je to s čerstvými). Komponenty vrstvíme do porcelánovej misy v poradí hnedá – červená – biela.

Diskusia k receptu

dogagador
Preco nie, chlieb s maslom a lekvarom je super jedlo, s tymto je trocha viac roboty, ale moze to byt dobre
ilusa
No,tak to treba odskusat.Mascarpone mam rada,brusnice tiez,urcite to bude dobry dezertik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia