Smotanový dezert z chleba a brusníc
Vlado Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 9. mája 2013
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 9. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Chlieb zbavíme kôrky a vymixujeme ho najemno. Upečieme v rúre do chrumkava pri 170 ºC asi 10–15 minút. Po vychladnutí vymiešame s hnedým cukrom.- 2
Mascarpone zmiešame s mliekom a kyslou smotanou.- 3
Džem vymiešame s brusnicami (podľa toho, aké máte, dobré sú sušené, sviežejšie je to s čerstvými). Komponenty vrstvíme do porcelánovej misy v poradí hnedá – červená – biela.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu