Foto: bedka
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe pre zdravých a chorých. Neviem, či som vystihla Zobraziť celý popisChcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe pre zdravých a chorých. Neviem, či som vystihla konzistenciu, zdalo sa mi to dosť husté. Asi som dala veľké zemiaky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mladé uhorky očistíme a po dĺžke rozkrojíme na štyri diely. Lyžičkou vyberieme jadierka a uhorky povaríme 10 minút v posolenej vode.
- 2
Vyložíme na misu a podávame s touto omáčkou: Vo vode varíme mladé pokrájané cibuľky. Po 5-minútovom vare pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky. Uvarené scedíme a roztlačíme. Pridáme vývar z mäsa a olivový olej. Posolíme, zlepšíme citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a troškou cukru. Nalejeme na uvarené uhorky a dáme vychladnúť.
- 3
Podávame studené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu