Tvarohový baránok
Foto: katarinalucanova
Veľkonočný baránok z tvarohového cesta s hrozienkami a orieškami. Recept je na veľkú formu.
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Hrozienka umyjeme a namočíme do rumu. Maslo, tvaroh, žĺtky, vanilkový a práškový cukor dobre spolu vymiešame.
- 2
Z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešanej tvarohovej zmesi postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Nakoniec pridáme hrozienka aj s rumom, nasekané orechy a nastrúhanú citrónovú kôru.
- 3
Formu na barančeka dobre vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto dáme do formy a upečieme (40 minút na 170 °C). Ja mám malú formu, tak mi z tohto receptu ostalo cesto aj na srnčí chrbát. Upiekla som ich naraz.
Tiež veľkonočný baranček:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu