Zemiakové toliare so smrčkami a s ovčím syrom
Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne, 14. júna 2016
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne, 14. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a najemno postrúhame. Postrúhané a dobre vychladené zemiaky zmiešame s múkou a vajíčkami a osolíme. Vznikne mierne lepkavé cesto, z ktorého vytvarujeme toliare, ktoré uvaríme v osolenej vode.
- 2
Koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na rezančeky, osolíme a sparíme. Medvedí cesnak narežeme na rezančeky.
- 3
Na panvičke necháme stopiť maslo, do ktorého vložíme uvarené zemiakové cestoviny, smrčky, rezaný cesnak, posolíme, prehodíme a servírujeme na tanier. Na hotové zemiakové cestoviny rozdrobíme ovčí syr a posypeme zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu