Zemiakové toliare so smrčkami a s ovčím syrom

Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne, 14. júna 2016
Zemiakové toliare so smrčkami a s ovčím syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
20 g
50 g
100 g
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a najemno postrúhame. Postrúhané a dobre vychladené zemiaky zmiešame s múkou a vajíčkami a osolíme. Vznikne mierne lepkavé cesto, z ktorého vytvarujeme toliare, ktoré uvaríme v osolenej vode.

  2. 2

    Koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na rezančeky, osolíme a sparíme. Medvedí cesnak narežeme na rezančeky.

  3. 3

    Na panvičke necháme stopiť maslo, do ktorého vložíme uvarené zemiakové cestoviny, smrčky, rezaný cesnak, posolíme, prehodíme a servírujeme na tanier. Na hotové zemiakové cestoviny rozdrobíme ovčí syr a posypeme zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia