Írsky špíz

emdy - bez fotkyemdy, 18. februára 2013
Írsky špíz
Foto: emdy

V Írsku k pivu podávajú rôzne mäsové chuťovky.... Tu je jedna z nich....

6,6
porcií
20 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
10 g
20 g
20 g
20 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odporúčam jedinú surovinu, ktorá zaručí požadovaný výsledok. Je to kurací inerfilet. Je to vnútorný sval na kuracích prsiach. /to je to čo trčí a zavadzia pri obaľovaných rezňoch :))))/ Ja to robím tak, že keď kúpim prsia, tak to odrežem a naodkladám si do mrazničky. Kúpiť samostatne túto surovinu je pomerne zložité / len vo vľkých mrazených blokoch/. Štruktúra tohto mäsa je veľmi jemná a špongiovitá, takže zaručuje veľmi dobré dochutenie. Upozorňujem že jedná sa o Írsku chuť, je to kyslo-sladko pikantné. Korekciu si urobte podľa vlastnej chuti.

  2. 2

    Všetky ingrediencie dáme do nádoby a premiešame s mäsom. Necháme odležať 2 až 3 dni a občas keď si spomenieme, tak premiešame. Pred grilovaním, pečením napichujeme pozdĺžne na špajdlu /zmestia sa 2 až 3 kusy cca 75g/ No a už len upiecť.... Dobrú chuť

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
noo, za tie roky v gastronómii je tých vychytáviek pomerne dosť.... a prišiel čas sa o ne podeliť :)))))