Hrášková polievka s chrumkavou slaninkou a majoránom
Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár, 29. apríla 2021
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár, 29. apríla 2021
Foto: Dušan Křístek
5
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g čerstvý sladký |
|
hrsť |
|
1 zväzok |
|
2 strúčiky |
|
|
|
60 g |
|
4 plátky |
|
200 g (alebo pancetta) |
|
čerstvý |
|
800 ml |
|
500 ml |
|
4 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci orestujeme na oleji s maslom nakrájanú mladú cibuľku a cesnak. Pridáme hrášok a krátko restujeme. Pridáme majorán a vývar a necháme zovrieť.
- 2
Znížime teplotu, pridáme smotanu na šľahanie a špenát, varíme asi 10–15 minút. Vymixujeme po dávkach dohladka, osolíme a okoreníme.
- 3
Na nepriľnavej panvici zvlášť nasucho orestujeme pokrájanú slaninu a toastový chlieb. Polievku rozdelíme do tanierov, ozdobíme kyslou smotanou, opečenou slaninkou, krutónmi a čerstvým majoránom.
Tiež hrášková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ten špenát asi k vôli udržaniu farby, je krásne zelená, mohli by nám zodpovedať otazku:-) inak, ja tiež ako Ty, iba zo suchého rozmixujem.