Foto: alexdidi
Tento recept patrí u nás už roky k vianočnej tradícii.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, oriešky, soľ, žĺtka a maslo pokrájané na kúsky. Rýchlo vypracujeme cesto, zabalíme do mikroténového sáčka a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Ja vypracovávam cesto pomocou jednorázových gum. rukavíc na ktoré sa tak nelepí ako na ruky. Okrem toho sa dajú použiť aj niekoľkokrát.
-
2
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme srdiečka.
-
3
V polovici srdiečok vykrojíme ešte aj malé srdiečko. Bielok trochu prešľaháme vidličkou a pomocou štetca ním potrieme srdiečka s otvorom. Ihneď namočíme do kryštálového cukru. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a upešieme.
-
4
Po vychladnutí spájame plné srdiečko so srdiečkom s otvorom malinovým(alebo iným) džemom.
-
5
Zvyknem robiť dvojitú dávku a okrem srdiečok robím aj rohlíčky obalené v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Diskusia k receptu