
Čokoládové rezy s jogurtom
Jogurt, cukor a olej spolu vymiešame. Následne vsypeme všetky sypké suroviny a dobre vymišame ručným...

Vegánska zelenina s cícerom v kokosovej karí omáčke
Na rozpalenom ohni spenime cibulu, pridame na drobno nakrajanu mrkvu a sampinony.

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Sladkokyselý pikantní okurkový salát
Je to velmi osvěžující salát na horké letní dny. Recept jsem si upravila podle původního z...

Banánovo-kokosový jogurt
Zmiešame jogurt s kokosovým mliekom, zázvorom, citrónovou trávou a strúhaným kokosom. Banán nakrájame na...

Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......

Babičkin jesenný tanier
Na oleji opražíme klobásu, pridáme posekané paradajky a podusíme.

Karfiol v baranici
Rada sa nechám inšpirovať. A tiež je pravdou, že sa nikdy do podrobností nedržím receptu....

Fusilli s vínovou omáčkou a gorgonzolou
Tradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali...

Boršč trošku inak
Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha....

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Karí na banáne
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Čarovná slivková delikatesa
Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli...

Poulet au vin (kurča na víne)
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je...

Tvarohovo-pudingový koláč s hruškami
Tento koláčik vymiešate superrýchlo, netreba doň múku a so šťavnatým ovocím chutí naozaj výborne.

Zapekaná bravčová panenka v slaninke
Vynikajúci a pokojne aj slávnostný obed z bravčovej panenky obalenej v slanine....

Tvarohové lívanečky
Tvaroh s cukrem a žloutky ušleháme, přidáme smetanu na šlehání, sůl, mouku s práškem...

Kuracie prsia na spôsob kyslého mäsa
Tento recept je dietnejší, keďže doma mám manžela, čo môže jedávat len kuracie mäso...

Plnená morčacina
Umyté morčacie rezne osolíme a naklepeme. Cibuľu nakrájame na kocky. Kuskus uvaríme podľa návodu a...

Pečený batát na tymiánu s hlívou a pšenicí
Výborná kombinace sladké brambory s houbou a tymiánem (rozmarýnem)

Slávnostný bôčikový závin s praženicou
Toto jedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.

Ježkove oči
Z bagetiek si vydlabeme vnútro a odložíme si ho do misky. Pridáme k tomu nakrájanú šunku, ...

Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I.
Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky zmiešame s múkou, mliekom, so soľou a s cukrom podľa...

Čakankový šalát s ovčím syrom
Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.

Koláčiky flejšky hedvábníčky
Sú to koláčiky, v hodné ku káve , čaju , deťom k bielej káve. J eme ich...

Vianočné rožkopekance
Tento recept som vymyslel ako rýchlu náhradu za klasické domáce opekance z Liptova, ktoré sme robili z kysnutého...

Jahodový likér /rýchly/
sezóna jahôd sa blíži, teplé večery taktiež-a toto príde vhod, len tak- pri klábosení s priateľkami....

Domáci chlieb z Polonín
Recept pochádza od Jaroslava Lechana z občianskeho združenia Košiar, ktoré vytvorilo Remeselné centrum v Topoli....