Neviem, ako sa vám bude tento recept pozdávať, ale ja mám občas rád zmenu a vtedy ho robievam. Je to vlastne viacero "malých receptov" Zobraziť celý popisNeviem, ako sa vám bude tento recept pozdávať, ale ja mám občas rád zmenu a vtedy ho robievam. Je to vlastne viacero "malých receptov" zhrnutých do jedného.
Postup
-
1
Očistené surové aj uvarené zemiaky nastrúhame a zamiešame. Pridáme smotanu (môžeme do nej pridať napr. hubovú nátierku, ktorú som už uverejnil), soľ, nadrobno nakrájanú cibuľu (prípadne aj roztlačený cesnak), spolu s vajcom, ochutíme koreninami a zamiešame. Hmotu dáme do vymastenej nádoby, v ktorej ju budeme v dobre vyhriatej rúre zapekať doružova. Podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.
- 2
Môžeme zamiešať do zemiakov aj cuketu, na pásiky nakrájanú zeleninovú papriku alebo nastrúhaný mladý kaleráb, namiesto vajca strúhaný tvrdý syr či tofu - skrátka fantázii sa medze nekladú, ani čo sa týka korenín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu