Bezlepkový osúch
Bezlepkový osúch

Bezlepkový osúch

novalim - fotkanovalim, 15. marca 2024. Komerčný recept.
Bezlepkový osúch
Foto: novalim

Dnešný recept isto poteší všetkých priaznivcov domáceho chleba a pečiva. Napiekli sme si totiž úžasne voňavý bezlepkový osúch. Výborne sa hodí k šalátom, Zobraziť celý popisDnešný recept isto poteší všetkých priaznivcov domáceho chleba a pečiva. Napiekli sme si totiž úžasne voňavý bezlepkový osúch. Výborne sa hodí k šalátom, pečenému mäsu alebo len tak zajedať si s nejakým dobrým dipom. Čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
20 (+ kysnutie) minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
1/2 bal.
1/2 ČL
1/2 ČL
25 ml (+ na potretie cesta)
160 ml vlažná
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
Na ozdobu:
 (lístky)




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a hnetením vypracujeme cesto. Trvá to aj 10 minút. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 bochníčky, každý z nich premiesime na pomúčenej pracovnej doske a vytvarujeme ich do oválov.

  3. 3

    Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté ešte asi 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hrubozrnnou soľou. Povrch cesta môžeme ozdobne narezať ostrým nožíkom.

  4. 4

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút, kým sa cesto nesfarbí dozlatova. Pred podávaním ozdobíme lístkami rozmarínu.

  5. 5

    Tip: Osúch môžeme potrieť aj olivovým olejom zmiešaným s cesnakom.

Diskusia k receptu