Bezlepkový osúch
Foto: novalim
Dnešný recept isto poteší všetkých priaznivcov domáceho chleba a pečiva. Napiekli sme si totiž úžasne voňavý bezlepkový
osúch. Výborne sa hodí k šalátom, Zobraziť celý popisDnešný recept isto poteší všetkých priaznivcov domáceho chleba a pečiva. Napiekli sme si totiž úžasne voňavý bezlepkový
osúch. Výborne sa hodí k šalátom, pečenému mäsu alebo len tak zajedať si s nejakým dobrým dipom. Čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
200 g |
|
1/2 bal. |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
25 ml (+ na potretie cesta) |
|
160 ml vlažná |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na ozdobu: | |
(lístky) |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a hnetením vypracujeme cesto. Trvá to aj 10 minút. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 bochníčky, každý z nich premiesime na pomúčenej pracovnej doske a vytvarujeme ich do oválov.
- 3
Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté ešte asi 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hrubozrnnou soľou. Povrch cesta môžeme ozdobne narezať ostrým nožíkom.
- 4
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút, kým sa cesto nesfarbí dozlatova. Pred podávaním ozdobíme lístkami rozmarínu.
- 5
Tip: Osúch môžeme potrieť aj olivovým olejom zmiešaným s cesnakom.
Tiež osúch:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu