Ovocné crumble zo zvyškov vianočných koláčikov

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 4. januára 2023
Ovocné crumble zo zvyškov vianočných koláčikov
Foto: Shutterstock

Tento výborný teplý dezert s ovocím môžete pripraviť zo zvyškov drobného vianočného pečiva, koláčových korpusov či domácich sušienok.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (jablká, hrušky, slivky, brusnice, bobuľové ovocie)
200 g (alebo odrezky korpusu, či sušienky)
20 g (alebo pekanové orechy)
20 g
30 g
1 bal.
50 g




Postup

  1. 1

    Ovocie očistíme, nakrájame na kúsky a rozdelíme do 4 menších zapekacích misiek alebo jednej veľkej misky vopred vymastenej maslom. Ovocie posypeme škoricou a cukrom.

  2. 2

    Pečivo, keksíky alebo korpus rozmrvíme alebo rozdrvíme a posypeme nimi ovocie. Posypeme mandľovými lupienkami a ovsenými vločkami.

  3. 3

    Pokvapkáme roztopeným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.

  4. 4

    Podávame teplé. Môžeme servírovať aj so šľahačkou alebo s kopčekom zmrzliny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia