Ovocné crumble zo zvyškov vianočných koláčikov
			   Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 4. januára 2023
		   
		   mesačník Varecha, 4. januára 2023

Foto: Shutterstock
Tento výborný teplý dezert s ovocím môžete pripraviť zo zvyškov drobného vianočného pečiva, koláčových korpusov či domácich sušienok.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 400 g (jablká, hrušky, slivky, brusnice, bobuľové ovocie) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (alebo odrezky korpusu, či sušienky) | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g (alebo pekanové orechy) | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ovocie očistíme, nakrájame na kúsky a rozdelíme do 4 menších zapekacích misiek alebo jednej veľkej misky vopred vymastenej maslom. Ovocie posypeme škoricou a cukrom.
- 2
 Pečivo, keksíky alebo korpus rozmrvíme alebo rozdrvíme a posypeme nimi ovocie. Posypeme mandľovými lupienkami a ovsenými vločkami.
- 3
 Pokvapkáme roztopeným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.
- 4
 Podávame teplé. Môžeme servírovať aj so šľahačkou alebo s kopčekom zmrzliny.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu