Kapustníčky

redakcia - fotkaredakcia, 14. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
10 g
100-200 ml
20 g
40 g
1 ks
1/2 KL
30 g
Plnka:
30 g
350 g
30 g




Postup

  1. 1

    Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa potreby trochu vlažného mlieka. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho dáme na pomúčenú dosku, ostrôžkou pokrájame na rovnaké štvorčeky, urobíme z nich guľky a necháme kysnúť.

  2. 2

    Potom každú prstami trochu roztlačíme, dáme do nej trochu vychladnutej plnky, okraje dobre spojíme, natenko rozvaľkáme, pomastíme a vykysnuté upečieme.

  3. 3

    Plnka: do rozpustenej masti dáme cukor a upražíme ho na karamel. Potom pridáme nadrobno posekanú kapustu, osolíme a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme cukor a drvenú škoricu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia