4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa potreby trochu vlažného mlieka. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho dáme na pomúčenú dosku, ostrôžkou pokrájame na rovnaké štvorčeky, urobíme z nich guľky a necháme kysnúť.
- 2
Potom každú prstami trochu roztlačíme, dáme do nej trochu vychladnutej plnky, okraje dobre spojíme, natenko rozvaľkáme, pomastíme a vykysnuté upečieme.
- 3
Plnka: do rozpustenej masti dáme cukor a upražíme ho na karamel. Potom pridáme nadrobno posekanú kapustu, osolíme a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme cukor a drvenú škoricu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu