4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90-120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú a vyčistenú kačicu osolíme zvnútra i zvonku, okoreníme zázvorom a mletým korením. Vložíme ju do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu, 5 zrniek borievky, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme. V priebehu pečenia podlievame podľa potreby vodou a polievame vypečenou šťavou.
- 2
Keď začne mäknúť, pridáme vopred namočené huby a prilejeme víno. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prilejeme do nej smotanu, premiešame a ešte krátko povaríme.
- 3
Potom kačicu rozdelíme na porcie a podávame s dusenými zemiakmi alebo knedľou a brusnicovým kompótom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu