Kačica na poľovnícky spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 8. decembra 2009
4-6
porcie
20 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
6-7 ks
30 g
100 ml
10 g
200 ml
1 KL
5 zrniek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú a vyčistenú kačicu osolíme zvnútra i zvonku, okoreníme zázvorom a mletým korením. Vložíme ju do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu, 5 zrniek borievky, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme. V priebehu pečenia podlievame podľa potreby vodou a polievame vypečenou šťavou.

  2. 2

    Keď začne mäknúť, pridáme vopred namočené huby a prilejeme víno. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prilejeme do nej smotanu, premiešame a ešte krátko povaríme.

  3. 3

    Potom kačicu rozdelíme na porcie a podávame s dusenými zemiakmi alebo knedľou a brusnicovým kompótom.

Diskusia k receptu

Vymazať
sracz
Hmmmmmmm! Dobrotka, iba by som miesto mletého zázvoru, použil čerstvý nastrúhaný.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha