Opitá sviňa

voz12 - fotkavoz12, 4. októbra 2010

toto jedlo sa robí kedˇ sa chce stretnútˇpartia priatelˇov pri dobrom vínku a besede

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 kg
7 dcl /Vavrinec/
1 hlávka
10 dkg ,alebo maslo
 viazanička

Postup

  1. 1

    Maso zo všetkých strán osoľ, posyp rascou a korením.V pekáči ho zo všetkých strán sprudka opeč na masti.

  2. 2

    Keď maso zhnedne, do výpeku pridaj posekaný cesnak a petržlenovú vňať, potom na maso vylej víno a zakryté ho pomaly peč,kým sa polovica vína neodparí.Zvyšné 3 deci zatiaľ pomaly popíjaj,zaslúžiš si ich.

  3. 3

    Maso podávaj v pekáči so šťavou. Hostia si čerstvý chlebík namáčajú do šťavy a masko krájajú na tanieri pred sebou. Už pridať len plamienok sviečky, dobré vínko a partička začína

Diskusia k receptu

wevewe
ano, robievam nieco podobne. ozaj, niekde som citala, ze petrzlenova vnat by sa nemala tepelne upravovat (varit, prazit,...) vie niekto nieco o tom?
celero
páči sa mi ako je recept napísaný. tiež super názov. vlastne kvôli tomu názvu som si ho otvorila :)
hefi
To nemá chybu☺
wevewe žiadne bylinky by sa nemali variť, ani pražiť, no ale čo už? Opitá sviňa je opitá sviňa...
sovka62
Bravčové s červeným vínom som ešte nekombinovala, vždy som používala biele. Ale z receptu je zrejmé, že presne vieš o čom píšeš, tak vyskúšam.
helca103
toto je receptík na takéto sychravé jesenné papkanie pre celú rodinu mňam :-)
sracz
Nádhera, určite nie iba pre "pánsku jazdu"! Etiketa, či bontón pitia vína dľa farby sa v tomto prípade môže porušiť! I tak še da, aj tak še da! Pekná práca Voz_ík12, škoda chýbajúcej fotodokumentácie!
anura
veľmi dobre sa to čítalo s úsmevom na tvári a slinami na jazyku, ukladám
botop
vyskúšal som, ešte by bolo treba pridať aj chilli papričky
voz12
potešili ma vaše názory a nabudúce ponúknem niečo iné (v slove maso viem,že má bytˇ a prehlasované,ale neviem ho nainštalovatˇna mojej klávesnici(
hannah22
@voz12 , potešil ma tvoj receptík dobre sa čítal a predstavila som si ako ho robím pre dobrú partiu kamarátov, milé a inšpiratívne ,vďaka ... :))
altyn
Ďalší recept ktorý som takmer prehliadol!!! A bola by to večná škoda! Ja skúsim to mäso večer predtým do toho vína naložiť, nech sa pekne napije. Čo poviete, môže byť? :-)))))
abdul
To musí byť nádhera. Vyskúšam o týždeň. Máme pánsku jazdu na chate. Vďaka za recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha