toto jedlo sa robí kedˇ sa chce stretnútˇpartia priatelˇov pri dobrom vínku a besede
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Maso zo všetkých strán osoľ, posyp rascou a korením.V pekáči ho zo všetkých strán sprudka opeč na masti.
- 2
Keď maso zhnedne, do výpeku pridaj posekaný cesnak a petržlenovú vňať, potom na maso vylej víno a zakryté ho pomaly peč,kým sa polovica vína neodparí.Zvyšné 3 deci zatiaľ pomaly popíjaj,zaslúžiš si ich.
- 3
Maso podávaj v pekáči so šťavou. Hostia si čerstvý chlebík namáčajú do šťavy a masko krájajú na tanieri pred sebou. Už pridať len plamienok sviečky, dobré vínko a partička začína
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
wevewe žiadne bylinky by sa nemali variť, ani pražiť, no ale čo už? Opitá sviňa je opitá sviňa...