Kura udusené zeleninou

jody - fotkajody, 18. marca 2013
Kura udusené zeleninou
Foto: jody

Hoci je to robené v pekáči, kurča je dusené, ale koniec koncov, nič nebráni tomu, aby sa to na koniec dalo poriadne zapiecť. Ale Zobraziť celý popisHoci je to robené v pekáči, kurča je dusené, ale koniec koncov, nič nebráni tomu, aby sa to na koniec dalo poriadne zapiecť. Ale ja som mala chuť na dusené. :-)

10 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
 hrsť
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kura rozporcujeme. Karfiol rozoberieme na väčšie ružice. Papriku, cibuľu a cesnak nakrájame na menšie kusy. Zo slaniny narúbeme drobné kocečky. Do pekáča nalejeme trošku oleja, na to dáme cibuľovo paprikovú zmes, uložíme kúsky kurčaťa, obložíme karfiolom. Posolíme, zasypeme saturejkou a na kura ešte napatláme cesnak so slaninou.

  2. 2

    Podlejeme vodou. Pečieme, teda vlastne dusíme prikryté. Na posledných 10 minút tam šupneme ešte hrášok. Prípadne podlejeme ešte vodou, ak chceme viac šťavy. Podávame s dusenou ryžou. Prajem dobrú chuť. :-)

    Kura udusené zeleninou - obrázok 2

Diskusia k receptu

tiginko
rada robím takéto jedlo v rímskom hrnci: zavriem ho doň a nestarám sa. Je pekne udusené a zvrchu aj jemne osmahnuté. Chválim saturejku @Jody , málokto ju tuším používa...
jody
@tiginko , saturejku používam často a najčastejšie do strukovín, pôsobí proti nadúvaniu. :-)
cesminaz
To mäsko vyzera "perfektne"mnam.. @jody prisaham ze to nemyslim ako kritiku,ale precitaj si pozorne svoj nazov jedla... lebo nemyslim zesi to kurca fakt "TOU zeleninou"udusila...Hm ;-)
jody
@cezmina , ver, ci nie, ten nazov je presne tak mysleny, ucelovo. Mam rada slovne hracky... :-D
cesminaz
Jaj,tak ja nic..inak ten nazov sa mi paci,ked ho vidim vzdy sa pousmejem... ;-DD inak receptik ukladam :-)
jody
@cezminaz , ja mavam vseobecne strelene nazvy jedal a ked sa nad nazvom pousmejes, splnilo to svoj ucel :-)
garanco
Takto sa udusiť stojí zato!:-))
Mám rada jedlá z jedného pekáča a k tomu mäsu by som ani nedávala ryžu - len také mäso a zeleninku, príležitostne urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia