Foto: jody
Hoci je to robené v pekáči, kurča je dusené, ale koniec koncov, nič nebráni tomu, aby sa to na koniec dalo poriadne zapiecť. Ale Zobraziť celý popisHoci je to robené v pekáči, kurča je dusené, ale koniec koncov, nič nebráni tomu, aby sa to na koniec dalo poriadne zapiecť. Ale ja som mala chuť na dusené. :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kura rozporcujeme. Karfiol rozoberieme na väčšie ružice. Papriku, cibuľu a cesnak nakrájame na menšie kusy. Zo slaniny narúbeme drobné kocečky. Do pekáča nalejeme trošku oleja, na to dáme cibuľovo paprikovú zmes, uložíme kúsky kurčaťa, obložíme karfiolom. Posolíme, zasypeme saturejkou a na kura ešte napatláme cesnak so slaninou.
- 2
Podlejeme vodou. Pečieme, teda vlastne dusíme prikryté. Na posledných 10 minút tam šupneme ešte hrášok. Prípadne podlejeme ešte vodou, ak chceme viac šťavy. Podávame s dusenou ryžou. Prajem dobrú chuť. :-)
- 2
Mám rada jedlá z jedného pekáča a k tomu mäsu by som ani nedávala ryžu - len také mäso a zeleninku, príležitostne urobím.