Pulao s jarnou cibuľkou fotorecept

methi - fotkamethi, 19. novembra 2013
Pulao s jarnou cibuľkou (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

250 ml
2 PL
1/2 ČL
5 strúčikov
1 viazanička
1/2 ČL
375 ml
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu a chvilocku poprazime, kym troska nezmeni farbu a uvolni vonu. Pridame nadrobno nakrajany cesnak a cibulkovu cast jarnych cibuliek, ktoru sme nakrajali nadrobno. Na miernom ohni poprazime asi 2 minuty.

    Pulao s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridame ryzu, ktoru sme si pred tym namocili na 30 minut, preplachli vodou a scedili. Premiesame. Zalejeme vodou, osolime, pridame garam masala a privedieme do varu.

    Pulao s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ohen zmiernime, hrniec zakryjeme a ryzu varime 10 minut. Po 10 minutach je uz ryza makka. Hrniec odstavime z ohna, pridame stavu z citrona a jarnu cibulku - zelenu cast a premiesame. Hrniec zakryjeme a pulao nechame 10 minut odlezat.

    Pulao s jarnou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mozeme podavat s vyprazenymi papadmi.

  5. 5

    Zdroj inspiracie: http://www.sanjeevkapoor.com/spring-onion-pulao.aspx

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@tiginko : veľmi podobne, aj ja vyskúšam s hnedou ryžou a už sa veľmi teším. ryžové jedlá mám rád a s cibuľkou to musí byť skvelá kombinácia :)) už len k príprave toho ghí sa niekedy odhodlať ...
Skúšajte, ale až na jar keď bude jarná cibuľka aktuálna, v novembri je ju dostať akurát z hydroponického kvetináča v našej zemepisnej šírke .......

Pridaj komentár k receptu: