Slivkový závin s orechmi
Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
V troche mlieka necháme rozpustiť a nakysnúť droždie. Pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
- 2
Cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme lekvárom a zvinieme. Preložíme na vymastený plech.
- 3
Závin potrieme olejom a posypeme mletými orechmi. Necháme podkysnúť a pečieme pri 175 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu