Slivkový závin s orechmi

Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
Slivkový závin s orechmi
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
0,5 kg
200 g
3 ks
200 ml
60 g
30 g
Plnka:
400 g
150 g mleté




Postup

  1. 1

    V troche mlieka necháme rozpustiť a nakysnúť droždie. Pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme lekvárom a zvinieme. Preložíme na vymastený plech.

  3. 3

    Závin potrieme olejom a posypeme mletými orechmi. Necháme podkysnúť a pečieme pri 175 °C.

Diskusia k receptu

ivav
orechy a lekvár - moja obľúbená kombinácia, závin vyzerá výborne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia