Jeden z farebných spôsobov prípravy kapra
Postup
-
1
Očisteného kapra naporcujeme a nasolíne .Do hrnca dáme zeleninu nakrájanú na kolieska,nasekanú cibuľu,korenia,klinčeky,bobkový list,tymian a nastrúhanú citronovú kôru(asi z pol citrona),zalejeme vodou a asi pol hodiny necháme variť.Z cukru si urobíme karamel,zalejeme vínom,pridáme malinový džem a miešame, až nám vznikne kompaktná zmes,ktorú vlejeme do hrnca s dusenou zeleninou.Pridáme naporcovaného kapra a uvaríme do mäkka.Vyberieme a do vývaru pridáme zápražku ktorú si urobíme z oleja a múky. Povaríme a ochutíme soľou, cukrom ,prípadne troškou octu.Potrebujeme sladkokyslú chuť.Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme cez sito.Vložíme uvarenú rybu,posypeme mandľovými lupienkami, namočenými hrozienkami a necháme odpočinúť ,aby chuť sladkokyslej omáčky prešla varenou rybou.Je dobre ak sa ryba vykostí po uvarení,kto to vie.Komu veľmi vadia kosti,tak nech to skúsi s nejakou inou rybou,len už to nebude kapor na červeno ale ryba na červeno. Dávam to preto takto,lebo bude následovať kapor na zeleno,na modro,na bielo,na hnedo a kapor na čierno.
Diskusia k receptu