Lazane s paradajkami, cuketou a baklažánom
mesačník Varecha, 9. augusta 2023
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažán umyjeme, pozdĺžne nakrájame na plátky, ktoré osolíme a počkáme, kým pustia šťavu. Potom ich osušíme papierovými utierkami, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grilovacej panvici z každej strany. Vyberieme na tanier.
- 2
Paradajky na špičkách nakrojíme do tvaru kríža, zalejeme vriacou vodou. Po minútke ich schladíme v studenej vode, ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a vnútro vydlabeme zvlášť do misky. Dužinu nahrubo nasekáme.
- 3
Papriky rozkrojíme, vyberieme semienka a nakrájame na kúsky. Cuketu nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame.
- 4
V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, chvíľu restujeme. Pridáme papriku, cuketu, pretlak, soľ, mleté čierne korenie, nasekané bylinky, vybraté stredy z paradajok a podusíme. Asi po desiatich minútach pridáme paradajky a necháme ich prehriať.
- 5
Do zapekacej misy dáme tenkú vrstvu zeleninovej zmesi, rozložíme plátky lazaní, prekryjeme časťou zeleninovej zmesi, nanesieme polovicu smotany a plátky baklažánu. Posypeme trochou parmezánu. Navrstvíme opäť zeleninovú zmes, lazane, zeleninu, zvyšok smotany a plátky baklažánu. Vrch posypeme parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.
Tiež lazane:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu