Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta
Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme...
Krevety enchiladas
Vo väčšej panvici rozohrejeme PL masla a na ňom usmažíme cibuľu a papriku.
Špenátové fašírky s tofu
Zajtra mám chlebový den myslím pri delenej strave, a k obedu si budem robiť tento recept ....
Krémová šampiňónová polievka s pošírovaným vajíčkom
Jednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti. A keď si k...
Vianočná hviezdička-celiatická
Aby aj naši celiatici mali niečo výborné na stole na Vianoce tak som upravila recept ktorý som...
Laskonky pops
Tak som si vymyslela tieto „lízanky“ - laskonky pops :) Prečo by sme aj my nemohli mať naše česko-slovenské koláčiky na paličke....
Cícerová sekaná
Dnes som si robila k obedu takuto mňamku k šošovicovej omáčke, je to diétny recept a našla som...
Bryndzovo-tekvicové posúchy
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...
Karfiolová polievka s tvarohom krémová
Tuto polievku nám varila ešte moja babka na letných prázdninách na osade. Tvaroh a sýr boli...
Škoricové ušká
Cesto rozvaľkáme, posypeme cukrom a pomaly ho zatlačíme valčekom. Zdola aj zhora prehneme cesto do...
Zelerová nátierka
Obielime stredne veľký zeler uvaríme ho do polomäkka (cca 10 min).
Jahodový likér /rýchly/
sezóna jahôd sa blíži, teplé večery taktiež-a toto príde vhod, len tak- pri klábosení s priateľkami....
Šalát z pečeného baklažánu a prosciutto crudo
Na dnešnú večeru som pripravila šalát z pečeného baklažánu, prosciutto crudo a vajec varených na...
Plnená morčacina
Umyté morčacie rezne osolíme a naklepeme. Cibuľu nakrájame na kocky. Kuskus uvaríme podľa návodu a...
Cuketové placky
Umytú cuketu so šupkou nastrúhame nahrubo. Mala som domácu cuketu, tak som šupku nechala...
Fettuccine so špargľovým krémom
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.
Zapečený ružičkový kel s bryndzou
Jednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad....
Cheesecake
Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a okraje odstrihneme. Keksy rozmixujeme v...
Cestoviny s omáčkou z kuriatok
Tento recept mám ešte z januára 2018, kedy som v arizonskej Peorii kúpil nie celý „funt“ čerstvých húb kuriatok za vyše 40 €....
Plnené bravčové batôžteky
Plátky mäsa natenko naklepeme, osolíme, okoreníme a 15 minút necháme odpočinúť. Na oleji opražíme cibuľu,...
Jablkové makrónky
Keď musíš, tak musíš :-D Mám rada jablkové dezerty a rozmýšľala som, ako dostať jablkovú chuť do makróniek, nakoniec som sa rozhodla pre voňavú jablkovú plnku....
Rozmarínové žemličky
Ked som robila tieto zemlicky prvy raz trochu som mala strach ako vyjdu, lebo sa mi...
Jednoduché bryndzové pirohy
Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...
Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú
Tradičná chuť a žiadne mäso. Výborná sýta klasika aj pre vegetariánov.
Novoročná likérová bábovka
Vajcia s cukrom vymiešame, pridáme tuk, múku(hladká a polohrubá 1:1), prášok do pečiva a vajcový likér...
Lussekatter
Typicky svedsky safranovy kolacik, ktory sa jedava iba 13. decembra na Luciu (potajme sa vyjeda stale) :)