Hrnčekový šťavnatý jablčník
Použila som 250 ml hrnček a okrúhly plech s priemerom 22 cm.
25-30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Jablkové cesto: | |
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 KL |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 hrnček (alebo polohrubá) |
|
1 KL |
|
1 ČL |
|
1 KL |
|
1 hrnček (ošúpané nastrúhané) |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
domáci |
|
|
Postup
-
1
Ochutnávka pri káve:
-
2
V miske vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Postupne pridám olej, mlieko a sypké suroviny, ktoré som si zmiešala vopred osobitne. Nakoniec jemne zamiešam do cesta nastrúhané jablká aj so šťavou.
- 3
Hotové cesto vylejem do okrúhleho plechu. Dno som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25-30 minút.
- 4
Po upečení som koláč potrela domácim džemom a trochu posypala jemne strúhaným kokosom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu