Jablkový koláč
Jablkový koláč

Hrnčekový šťavnatý jablčník

helena10 - bez fotkyhelena10, 6. júna 2025
Hrnčekový šťavnatý jablčník
Foto: helena10

Použila som 250 ml hrnček a okrúhly plech s priemerom 22 cm.

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Jablkové cesto:
2 ks
1/2 hrnčeka
1 KL
štipka
1/2 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1 hrnček (alebo polohrubá)
1 KL
1 ČL
1 KL
1 hrnček (ošúpané nastrúhané)
1 PL
Okrem toho:
 domáci




Postup

  1. 1

    Ochutnávka pri káve:

    Hrnčekový šťavnatý jablčník - obrázok 1
  2. 2

    V miske vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Postupne pridám olej, mlieko a sypké suroviny, ktoré som si zmiešala vopred osobitne. Nakoniec jemne zamiešam do cesta nastrúhané jablká aj so šťavou.

  3. 3

    Hotové cesto vylejem do okrúhleho plechu. Dno som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25-30 minút.

  4. 4

    Po upečení som koláč potrela domácim džemom a trochu posypala jemne strúhaným kokosom.

Diskusia k receptu