Foto: patroveckypitrs
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1200 g |
|
30 g |
|
2 PL rastlinný |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
150 ml Hubert |
|
100 ml |
|
5 strúčikov |
|
|
|
Koreniny: | |
5 ks |
|
2 ks |
|
7 ks |
|
5 lístkov čerstvá |
|
2 vetvičky čerstvé |
|
2 vetvičky čerstvý |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Kura rozporcujeme. Zvyšné kože a kosti dáme do malého hrnca s mrkvou, petržlenom a novým korením, čiernym korením celým, bobkovým listom variť na vývar. Tiež ho osolíme.
-
2
Po uvarení vývaru vyberieme mrkvu, petržlen a nakrájame na malé kúsky.
-
3
Cesnak a bylinky posekáme na drobno.
-
4
Tu je pôvodca receptu.
-
5
Mäso očistíme a utrieme do sucha. Potom ho osolíme.
-
6
Do veľkej panvice som dal maslo a olej roztopiť. Na ňom som prudko opiekol mäso z oboch strán, tak aby sa zatiahlo na bielo.
-
7
Po opečení mäsa som to zalial sektom. Nechal chvíľu prevariť.
-
8
A pridal som bylinky a horčicu. Zase nechal spolu prevariť.
-
9
Panvicu som zobral zo sporáka. Mäso som preložil do pekáča a polial výpekom. Mrkvu s petržlenom som pridal k nemu a prilial vývar. Zavrel som druhou častou pekáča a dal do rúry piecť na 180 °C. Zhruba po 45 minútach som mäso otvoril a nechal na 15 minút pripiecť. Vôňa sa šírila po kuchyni až na dvore od nej skuvíňal pes na dvore a mne žalúdok vyhrával.
-
10
Počas pečenia som urobil zemiakovú kašu k tomu. Veru nám to chutilo. Želám aj Vám dobrú chuť.
5* kové hodnotenie Ti dávam!
píšeš, že zostalo 3/4 fľaše, naozaj si na kura použil len tých 150 ml, mne sa zdá, že viac. možno sa mýlim.