Kura na sekte Hubert fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 27. septembra 2016

Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom.

5
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

1200 g
30 g
2 PL rastlinný
2 ks
1 ks
150 ml Hubert
100 ml
5 strúčikov
Koreniny:
5 ks
2 ks
7 ks
5 lístkov čerstvá
2 vetvičky čerstvé
2 vetvičky čerstvý
2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kura rozporcujeme. Zvyšné kože a kosti dáme do malého hrnca s mrkvou, petržlenom a novým korením, čiernym korením celým, bobkovým listom variť na vývar. Tiež ho osolíme.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po uvarení vývaru vyberieme mrkvu, petržlen a nakrájame na malé kúsky.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesnak a bylinky posekáme na drobno.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu je pôvodca receptu.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso očistíme a utrieme do sucha. Potom ho osolíme.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do veľkej panvice som dal maslo a olej roztopiť. Na ňom som prudko opiekol mäso z oboch strán, tak aby sa zatiahlo na bielo.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po opečení mäsa som to zalial sektom. Nechal chvíľu prevariť.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A pridal som bylinky a horčicu. Zase nechal spolu prevariť.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Panvicu som zobral zo sporáka. Mäso som preložil do pekáča a polial výpekom. Mrkvu s petržlenom som pridal k nemu a prilial vývar. Zavrel som druhou častou pekáča a dal do rúry piecť na 180 °C. Zhruba po 45 minútach som mäso otvoril a nechal na 15 minút pripiecť. Vôňa sa šírila po kuchyni až na dvore od nej skuvíňal pes na dvore a mne žalúdok vyhrával.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Počas pečenia som urobil zemiakovú kašu k tomu. Veru nám to chutilo. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
@Patroveckypitrs , perfektný recept, páči sa mi :-) uložené, budem ho nasledovať, len nemám pravé šampanské, tak sa uspokojím so sektom Hubert.
5* kové hodnotenie Ti dávam!
píšeš, že zostalo 3/4 fľaše, naozaj si na kura použil len tých 150 ml, mne sa zdá, že viac. možno sa mýlim.

Pridaj komentár k receptu: