Maslová ryba v žltej cukete
Miroslav Heredoš
šéfkuchár hotela Dubná skala v Žiline, 4. januára 2011
šéfkuchár hotela Dubná skala v Žiline, 4. januára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Maslovú rybu osolíme a okoreníme, a pokvapkanú citrónom upečieme v rúre.
- 2
Vychladnutú zabalíme do vopred jemne nasolenej cukety, ktorá pôsobením soli zmäkne. Na cuketu ešte naukladáme sparený špenát a čierne olivy. Zabalíme a stiahneme potravinárskou fóliou.
- 3
Po rozbalené prekrojíme na polovicu. Dekorujeme kôprovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pri príprave a konzumácii tejto ryby (aj keď pojem "maslová" je asi iba marketingový výmysel) treba dodržiavať zopár zásad, ináč neviem neviem....
Nepoužívať ďalej na prípravu pokrmov olej, vodu, v ktorej sa vykonala úprava, pretože sa do nich uvoľnil gempylotoxín.
Porcia by nemala prekročiť 170g v surovom stave
www.svps.sk/potraviny/info_maslova_ryba.asp...